ОСТАННІ НОВИНИ

У Синютки вважають, що черги на кордоні створюють польські прикордонники

Олена Карп'юк

|

Причиною черг на кордоні з Польщею є низька пропускна здатність автомобілів з боку польських прикордонників. І таким чином вони не виконують умов меморандуму між Україною та Польщею. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Сторони спільно напрацювали Систему попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій на українсько-польському кордон, аби забезпечити ритмічність пропускних операцій.

Ця система визначає оптимальну кількість транспортних засобів, які приймають прикордонні служби Польщі та України протягом однієї зміни.

Оптимальна кількість транспортних засобів, що приймаються прикордонними службами кожної зі сторін протягом однієї зміни за умовами меморандуму:

Втім вчора, 1 жовтня, з 00:00 до 17:00 год., пропущено на Рава-Руській 530 легкових авто, 13 автобусів і 113 вантажних. Шегині (станом на 19:00 год.) – 515 легкових авто, 18 автобусів, 44 вантажних.  Краківець  (станом на 19:00 год.) – 595 легкових, 20 автобусів, 110 вантажних.

Відтак голова Львівської ОДА Олег Синютка звернувся до Прем’єр-міністра України  та воєвод Підкарпатського та Люблінського Воєводств із проханням у сприянні вирішення ситуації з чергами у пунктах пропуску.

Нагадаємо, відтепер про черги на кордоні можна дізнаватись за допмогою спеціального мобільного додатка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *