ОСТАННІ НОВИНИ

Ініціативна група «Першого грудня» представила у Львові книгу «Слово про свободу і відповідальність»

Олександр Косик

|

У Львові, в рамках 25 Book Forum представили книгу «Слово про свободу і відповідальність». До збірки, що побачила світ у видавництві «Дух і літера», увійшли програмні документи Ініціативної групи «Першого грудня», передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Ми сьогодні презентуємо дуже важливу книгу, яку би я назвав кардіограмою серцебиття України. В ній можна вловити все: пульс України, як він затихав і прискорювався, аритмію, якою характеризувалося наше суспільне життя. Добрий діагност по цій кардіограмі дасть діагноз всім нашим хворобам.

Щиро кажу, я дуже тішуся, що вийшла ця книжка, адже вона дала мені можливість подолати один дуже серйозний комплекс, що я щось не виконую, щось не ініціюю. Ця книжка показала, що наша група поговорила про всі піки наших злетів, ми були присутні в усіх найважливіших точках модерної історії України. І може навіть добре, що ми не реагували на кожну політичну проблему, бо я вже й не згадаю всіх тих дрібненьких проблем, які зливалися в одну сіру масу. Я позбувся цього комплексу і радію, що є причетним до тої колективної праці», – розповів на презентації віце-ректор Українського католицького університету, черговий головуючий Ініціативної групи “Першого грудня” Мирослав Маринович.

Протягом понад семи років Група видала низку звернень та заяв, які охоплюють широке коло тем духовного поступу держави, її морального й політичного розвитку. Звернення спрямовані переважно до народу України, а також до керівництва держави та європейських лідерів і громадськості. Другу частину збірки складають тексти (статті та інтерв’ю) учасників Ініціативної групи.

«Коли я згадую момент, коли прийшла ідея народження групи, то це завжди позитивні згадки. Я переконано вважаю, що ця ідея і зараз є надактуальною для України. Група стала особливим явищем в суспільній думці України. Я хотів би висловитись свої слова вдячності за ці сім років спільної праці. Дякую за ваше терпіння, ваш розум, ваше бачення і ваш спокій у найважчі часи для України, бо вони були потрібні не тільки групі, а й Україні», – сказав голова секретаріату Ініціативної групи “Першого грудня” Іван Васюник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *