ОСТАННІ НОВИНИ

Поліцейські Львівщини вчили дітей безпечно добиратись до школи

Олександр Косик

|

На Львівщині поліцейські показали маленьким школярам безпечну дорогу до школи. Заходи провели з метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

 

Щоб впродовж нового навчального року школярі не потрапляли у ДТП на дорогах та вулицях, правоохоронці Львівщини навідались у навчальні заклади і провели з дітьми профілактичні заняття «Безпечна дорога до школи».

Так, 21 вересня інспектор ювенальної превенції Радехівського відділення поліції капітан поліції Оксана Христюк на практиці показала учням другого класу школи №1, як потрібно переходити вулицю, аби не потрапити у дорожньо-транспортну пригоду.

Також поліцейська роз’яснила учням основні правила безпеки на дорозі, особливу увагу звернула на перетин доріг, як на регульованих пішохідних переходах, так і за їх відсутності, пояснила значення дорожніх знаків і розмітки, а також специфіку руху пішоходів біля проїжджої частини у темну пору доби. Школярі обговорили з інспектором маршрути до школи та продемонстрували свої портфелі, обладнані світловідбиваючими елементами, які допомагають їм бути помітнішими у темряві.

На завершення шкільний офіцер поліції провела квест «Безпечна дорога до школи», під час якого разом з дітьми моделювали ситуації,  як слід поводитися на вулично-дорожній мережі, щоб уникнути травмування у дорожньо-транспортних пригодах.

Про необхідність дотримання Правил дорожнього руху учням молодших класів Лішнянської загальноосвітньої школи наголосила інспектор ювенальної превенції Дрогобицького відділу поліції Віталія Мроць.

Поліцейська розповіла дітям, як правильно рухатись узбіччям, проїзною частиною, переходити дорогу, нагадала юним учасникам дорожнього руху у яких місцях дозволено кататися на велосипедах, а також інші вимоги дорожньої абетки.

Під час розмови діти демонстрували вже набуті знання Правил дорожнього руху та обговорили з інспектором різноманітні ситуації, які можуть виникнути на дорозі. Також школярі показали поліцейській малюнки на тему безпеки дорожнього руху.

«Профілактична робота з учнями молодших класів дуже важлива. Вона націлена, в першу чергу, на виховання поваги учнів до Правил дорожнього руху, відповідального ставлення до власної безпеки», – зазначила Віталія Мроць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *