ОСТАННІ НОВИНИ

Насильство в сім'ї на Львівщині: до поліції надійшло 3600 заяв

|

На Львівщині за вісім місяців  надійшло у поліцію майже 3600 заяв про насильство у сім’ї. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

 

Протягом восьми місяців 2018 року до правоохоронців Львівщини надійшло майже 3600 звернень та повідомлень про випадки вчинення насильства в сім’ях. З них більше ніж у трьох тисячах випадків такі повідомлення надавали жінки.

За кожним таким повідомленням правоохоронці проводять перевірки, за результатами яких винних у сімейному насильстві притягують до відповідальності – адміністративної, а в окремих випадках і до кримінальної.

Від початку року щодо осіб, котрі вчинили насильство у сім’ї працівники поліції  Львівщини склали 3256 адміністративних протоколів за статтею 173-2 (вчинення насильства в сім’ї)  КУпАП, з яких 637 за ч.2 цієї статті, тобто, вчинені повторно протягом року. Усі ці адміністративні матеріли скеровані на розгляд судів для прийняття рішення.

За скоєння насильства в сім’ях у 2018 році на Львівщині на облік поставлено 2482 особи – з них 167 жінок та троє неповнолітніх.

«Якщо ви стали жертвою домашнього насильства, в жодному випадку не мовчіть, а відразу звертайтесь за допомогою, зателефонувавши на оперативну лінію 102. Не варто мовчати, адже безкарність породжує вседозволеність!», – наголошують правоохоронці.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *