ОСТАННІ НОВИНИ

В рамках Європейського тижня мобільності львівських водіїв навчатимуть етики

Юлія Шпак

|

У Львові відбудеться тренінг для водіїв у рамках Європейського тижня мобільності. Водіїв вчитимуть етики спілкування та поведінки. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Етика поведінки та дій водіїв з пасажирами та дотримання правил перевезення — про це та інше розповідатиме спеціальний тренер Олена Нагірна. Представник GIZ Уляна Вдовичин розкаже, чому важливо змінити культуру спілкування у громадському транспорті і як це відбувається за кордоном. Представник ЛКП «Львівелектротранс» Анна Зайцева розкаже, яка ситуація на сьогодні із культурою спілкування у громадському транспорті.

Нагадаємо, щоб заохотити впроваджувати та пропагувати сталий («зелений») транспорт, а людей — спробувати альтернативи приватним автомобілям, у Львові з 16 до 22 вересня триває щорічний Європейський тиждень мобільності.

Львів уже ввосьме долучатиметься до проведення Європейського тижня мобільності. Проте, цього року його проведення є чи найбільш актуальним за ці роки. У червні місто прийняло План дій з розвитку транспорту у Львові до 2020 року, який задекларовано принципи сталої мобільності та наміри щодо реалізації заходів з розвитку сталої мобільності у різних напрямах. Цьогоріч також Львів розпочинає процес розробки Плану сталої міської мобільності, стратегічного документу, який визначатиме транспортну політику міста щонайменше на 10 років.

Закінчиться тиждень європейської мобільності 21−22 вересня на площі Митній. Там для львів’ян організують різноманітні активності. Зокрема, фестиваль вуличної їжі, виставка альтернативного транспорту, різноманітні тренінги, фільми про мобільність тощо.

Кульмінацією ЄТМ є День без автомобіля, під час якого міста-учасники виділяють одну або декілька зон виключно для пішоходів, велосипедистів і громадського транспорту. У 2017 році 1352 міста відзначили День без авто. Його запланували на 22 вересня.

Детальніше про заходи на сторінці у Фейсбук та на сайті.

Європейський тиждень мобільності у Львові організовується в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», яке виконується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH», та КУ «Інститут міста». Партнерами заходу є Next bike та Львівська асоціація велосипедистів.

Контакти організаторів: Орест Олеськів, проектний менеджер КУ «Інститут міста», 050 370−64−54, [email protected]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *