ОСТАННІ НОВИНИ

За фактом отруєння людей у сколівському кафе поліція відкрила кримінал

Олена Карп'юк

|

Вчора, 16 вересня, до правоохоронців надійшло повідомлення від медиків про те, що в інфекційне відділення госпіталізували п’ятьох осіб із діагнозом «гостра кишкова інфекція». Всі вони харчувались під час святкування весілля у кафе міста Сколе. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій Нацполіції Львівщини.

 

Правоохоронці встановили, що всі потерпілі є мешканцями Сколівщини, Стрийщини та Львова віком 25-60 років.

За фактом отруєння поліція відкрила кримінальну справу за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до трьох років обмеження волі.

Як повідомляв Львівський портал, п’ятеро людей отруїлись під час святкування весілля у кафе «На гірці», що у Сколе. Станом на сьогодні, 17 вересня, кількість потерпілих зросла до 12 осіб. Всі вони перебувають у стані середньої важкості.

Наразі поліцейські встановлюють всі обставини події, проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо також, що у Львівській ОДА хочуть запровадити механізм, згідно з яким власники закладів громадського харчування мали б компенсовувати лікарням збитки за лікування людей, які отруїлися їхньою їжею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *