ОСТАННІ НОВИНИ

На Замарстинівській тривають роботи по заміні колектора

Омелян Шевчук

|

На вулиці Замарстинівській завершили роботи з заміни водопроводу, прокладено 250 м труби діаметром 160 мм до вулиці Східної. Також змонтовано 4 залізобетонні колодязі, однак роботи із колектором ще тривають. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

 

Як повідомили в ЛКП «Львівавтодор», після укріплення грунту цементним розчином, розпочалися роботи з заміни каналізаційного колектора.

«Вже вирито 30 м котловану і змонтовано 21,5 м каналізаційної труби діаметром 1600 мм. Завершують роботи з будівництві двох каналізаційних камер для підключення новозбудованого колектора до існуючого. Також постійно проводять роботи з пониження рівня грунтових вод з траншеї під влаштування каналізаційного колектора та камер.

«Дорога залишиться у тих відстанях, яких була до ремонту. Також вона буде вимощена бруківкою. Вся бруківка, яка буде розкопана, потім також буде використана для мощення дороги», — повідомили в ЛКП «Львівавтодор».

Нагадаємо, з 5 березня розпочався капітальний ремонт дороги на ділянці від вул. Липинського до вул. Східної. Саме тоді було зроблено підготовчі і демонтажні роботи. Проведено демонтаж трамвайних колій, роботи зі зняття верхньої частини дороги — асфальту і бруківки. Демонтовано контактну мережу і зовнішнє освітлення. Однак, роботи були призупиненні через виявлення нестійких ґрунтів — плавунів. Після проведення додаткових геологічних досліджень і внесення змін до проекту реконструкції вул. Замарстинівської, 8 червня ремонтні роботи відновлено.

Нагадаємо, вул. Замарстинівську у Львові не ремонтували більше, ніж 40 років. Вартість реконструкції вулиці становить майже 85 мільйонів гривень.

Проектом передбачено:

— реконструкція вулиці з трамвайними коліями — 0,899 км;

— перекладка каналізаційного колектора по вул. Замарстинівській в межах реконструкції вулиці, заміну ділянок колекторів з бокових вулиць, заміна усіх випусків з житлових будинків та випусків з дощових ринв, заміна усіх дощоприймачів та їх приєднань до вуличних колекторів з влаштуванням гідрозатворів, влаштування колодязів та камер на підключенні до каналізаційної мережі. Діаметр проектованих колекторів 200−2000 мм;

— заміна чавунного водопроводу діаметром 150−200 мм вздовж вул. Замарстинівської, заміна ділянок водопроводів з бокових вулиць, влаштування пожежних гідрантів та запірної арматури, влаштування колодязів на підключенні водопроводів з бокових вулиць;

— влаштування дренажу дорожнього полотна;

— влаштування зовнішнього освітлення;

— захист мереж електропостачання, систем зв’язку;

— заміна газопроводів середнього і низького тисків;

— влаштування контактної мережі трамваю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *