ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир Омелян заявив, що не піде у відставку

Олена Карп'юк

|

Міністр інфраструктури Володимир Омелян, якому детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру у незаконному збагаченні, заявив, що не подасть заяву про відставку, хоча тоді більшість його проблем зникла би. Про це він повідомив сьогодні, 13 вересня, під час брифінгу, передає Українська правда.

 

Перед цим у міністра запитали, чи збирається він подавати у відставку, як більшість європейських представників влади при подібних обставинах. На це Омелян відповів, що не зробить нікому такої радості.

«Мені ця посада вже остогидла і переконаний, що як тільки подам у відставку, то більшість цих заворушень зникне. Я впевнений, що у мене не було б проблем, якби я не був міністром. Це розумію і я, і моя сім’я. Але такої радості я їм не доставлю», – заявив очільник мінінфраструктури.

Він вважає, що вручення йому підозри є ще одним підтвердженням того, що в Україні стартувала передвиборча кампанія. Відтак він підозрює керівництво НАБУ у співпраці з українськими політиками.

Омелян стверджує, що підозра НАБУ необгрунтована і він з легкістю доведе у суді походження своїх статків. Разом із тим міністр поскаржився, що постраждав його імідж, і ще й доведеться витрачати гроші і час на судову тяганину.

«Я категорично спростовую всі висунуті мені звинувачення. Я буду захищати ім’я, честь і гідність у законний спосіб. Я буду вимагати притягнення до відповідальності слідчих НАБУ. Я хочу заявити, що на мене здійснено тиск з боку керівництва НАБУ. Мені відомо про факти політичної співпраці керівництва НАБУ з українськими політиками», – додав Омелян.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме суд призначити Омеляну заставу в 5 мільйонів гривень. Сам Володимир Омелян пов’язує своє затримання із справою Мартиненка і передвиборчим процесом.

Солом’янський районний суд Києва завтра, 14 вересня, обиратиме запобіжний захід Володимиру Омеляну, якого НАБУ підозрює в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *