У Музеї народної архітектури і побуту ім. Климентія Шептицького («Шевченківський гай») цієї неділі, 9 вересня, малечу навчатимуть готувати випічку на дріжджах. Зроблені власноруч булочки та рогалики маленькі пекарі зможуть тут же і продегустувати. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Майстер-клас «Весела пекарня» щороку відвідує понад 150 дітей. На галявині «Шевченківського гаю» розмістять мобільну пекарню, де діти зможуть самостійно пройти весь процес приготування булочок — від підготовки тіста і начинки до випікання.
На майстер-класі досвідчені пекарі навчать дітей секретам приготування тіста на дріжджах, розкажуть про особливі інгредієнти, завдяки яким випічка стає смачнішою, і покажуть, як гарно сформувати кожен виріб.
Щороку «Весела пекарня» проходить у межах міського «Свята хліба» та збирає цілі родини. У неділю майстер-клас розпочнеться о 13.00 на першій галявині Шевченківського гаю (подвір’я хати с. Орявчик 1792 р.).
Аліна Шваєнко