ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Скнилівського парку хочуть збудувати котеджне містечко

Наталя Дуляба

|

До 28 вересня у Львові триває громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території в межах вул. Ряшівської – Проектованої – вул. Щирецької. Він передбачає розбудову нового кварталу із 10 житлових малоповерхових будинків. Про це Львівському порталу повідомили у відділі громадського партнерства Львівської міської ради.

 

Проект розробленого детального плану охоплює територію площею 1,4 га, що знаходиться неподалік від аеропорту «Львів», Скнилівського парку і ТЦ «Південний». Більша її частина розташована у зоні Г-2 – зоні центру ділової та громадської діяльності районного значення.

(клікніть для збільшення)

«Проект передбачає будівництво житлового району, який формуватиметься з кварталів садибної 1-3–поверхової забудови різних типів (зблокованої та окремо стоячої), супутніх обслуговуючих громадських (торгівельних та офісних) закладів з організацією відповідної інженерно-транспортної структури та благоустрою», – йдеться у пояснювальній записці.

Також у документі вказано, що житлова забудова займатиме 80% ділянки. Зокрема, тут хочуть звести десять житлових будинків котеджного типу в основному на 2-3 поверхи. На інших 20% території облаштують три окремо стоячі 3-поверхові заклади громадського призначення  та висадять дерева. Загалом новий котеджний квартал розрахований на 40 нових мешканців.

Облаштування парковок як таких проект детального плану не передбачає. Відтак мешканці ставитимуть свої автівки на 7 відкритих автостояночних місцях. Також не заплановане будівництво жодного навчального закладу для дітей.

Зазначимо, що майбутній житловий квартал зводитимуть на земельних ділянках садово-городніх кооперативів. Зараз там розташовані дачні будівлі й господарські приміщення, які облаштували орієнтовно в другій половині ХХ ст. Відтак для того, аби збудувати десять нових житлових будинків, ці споруди збираються демонтувати.

Також детальний план передбачає будівництво нової магістральної вулиці з південно-західної сторони проектної території.

Розробником детального плану території в межах вул. Ряшівської – Проектованої – вул. Щирецької є ФОП Свидницький Р.В.

19 вересня відбудеться зустріч із головним архітектором проекту. Місце проведення – актовий зал Залізничної районної адміністрації (вул. І. Виговського, 34). Початок – о 18:00 год.

Нагадаємо, в районі вул. Щирецької біля ТЦ «Південний» існуючу автостоянку планують забудувати новим житловим кварталом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *