ОСТАННІ НОВИНИ

На місці автостоянок біля «Південного» хочуть будувати новий житловий квартал

Наталя Дуляба

|

Від учора, 19 червня, і до 13 липня у Львові триватиме громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території в районі вул. Щирецької. Він передбачає будівництво нового житлового кварталу майже на 1200 мешканців біля ТРК «Південний». Про це Львівському порталу повідомили у відділі громадського партнерства Львівської міської ради.

 

Проект детального плану території (ДПТ) охоплює площу 4,9 га, а проектований житловий квартал має розміститись на площі 1,72 га. Розрахунковий термін реалізації ДПТ становить 10-15 років.

Зараз на території детального плану розташовані автомийка, супермаркет та відкриті автостоянки, загальною потужністю до 250 машиномісць.

При цьому для того, щоб звести майбутній житловий комплекс, у міськраді Львова пропонують забудувати левову частку стоянок. Як йдеться у проекті детального плану, сьогодні автостоянки займають близько 25% ділянки, а після будівництва на прибудинкові майданчики й автостоянки припадатиме лише 1% площі.

Згідно з планом зонування, територія проектування відноситься до зони Г-6 (зона об’єктів торгівлі) та Ж-1 (зона садибної забудови). Для того, щоб будувати новий житловий квартал, територію планують перевести в зону Ж-3 – зону багатоповерхової житлової забудови (5-10 поверхів).

Відповідно до проекту детального плану, у районі вул. Щирецької з’явиться житлова забудова з вбудованими комерційно-громадськими об’єктами, орієнтовною площею 2,72 га. Поверховість житла становитиме від 6 до 8 поверхів. Майбутній житловий квартал складатиметься з 464 квартир, а розрахований він на 1178 мешканців.

Для потреб майбутніх жителів також запланували будівництво дитсадка орієнтовно на 50 місць та дитячі, спортивні майданчики, а також майданчики для дорослих та для господарських цілей.

У межах розробки проекту детального плану території також підрахували, що для потреб такої кількості мешканців майбутнього житлового комплексу потрібно близько 278 паркомісць, однак таку кількість облаштовувати не планують.

«Забезпечення даною кількістю машиномісць передбачено за рахунок підземного паркінгу/паркінгів (одно- та/або дво- рівневих), сумарною потужністю орієнтовно близько 100-150 машиномісць, та за рахунок вільних машиномісць на автостоянках комплексу «Південний», – йдеться у проекті детального плану.

Етап реалізації проектованого ДПТ передбачає (протягом 3-7 років):

  1. будівництво житлового кварталу багатоповерхової житлової забудови із підземними паркінгами;
  2. будівництво дитячого садка;
  3. реконструкцію вуличної мережі та будівництво нових проїздів;
  4. реконструкцію існуючої інженерної інфраструктури та будівництво нової.

Як повідомляв Львівський портал, у міськраді Львова нарешті побачили катастрофічний брак паркомісць при нещодавно збудованих і вже заселених будинках. За даними районних адміністрацій, новобуди забезпечують заледве половину своїх жителів необхідною кількістю парковок, через це люди залишають свої автівки абиде на сусідніх вулицях. Відтак у мерії планують вирішити проблему з паркомісцями при новозведених житлових будинках, однак яким чином, наразі невідомою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *