ОСТАННІ НОВИНИ

Протягом тижня у ДТП на Львівщині травмувалось дев’ятеро неповнолітніх

Юлія Шпак

|

На Львівщині протягом тижня в автопригодах потерпіло дев’ятеро неповнолітніх. Всі вони були госпіталізовані у лікарні з травмами різного ступеню тяжкості. Більшість ДТП сталася з вини самих юних учасників руху. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

За період з 6 по 12 серпня на дорогах області сталося 8 дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких тілесні ушкодження отримали діти віком від 4 до 17 років.

В трьох випадках під колесами транспортних засобів опинилися малолітні пішоходи, які раптово вибігали на дорогу. Серед них – хлопчик дошкільного віку, на якого у місті Жовква здійснив наїзд автомобіль «Сеат».

Ще одна дитина отримала тілесні ушкодження у Львові, коли переходила дорогу в супроводі дорослого. Жінка разом із 11-річним школярем перетинали вулицю у мікрорайоні «Майорівка» у невстановленому місці, в результаті чого потрапили під автомобіль «ВАЗ-2109». Двоє  пішоходів були доставлені у лікарню. У хлопчика медики діагностували важку поєднану травму тіла.

Серйозну травми отримали неповнолітні пересуваючись двоколісними транспортними засобами – велосипедом, мопедом та мотоциклами.

Так, у Старому Самборі на перехресті двох вулиць водій автомобіля скоїв наїзд на 15-річного велосипедиста. В одному із сіл Жидачівського району сталося зіткнення вантажівки та мопеда, яким їхав15 -річний місцевий мешканець. Травми отримали і сам «байкер», і його 10-річний пасажир. До речі, «Верховиною», неодноразово ремонтованою та переробленою в кустарних умовах, школяр керував, не маючи відповідних навичок та дозвільних документів.

Дві дорожньо-транспортні пригоди за участі 17-літніх мотоциклістів сталися упродовж однієї доби в Радехівському та Дрогобицькому районах. Правоохоронці встановлюють обставини травмування підлітків, які знаходяться в лікарні у важкому стані.

Працівники поліції вкотре попереджають: дорога – не місце для екстремальних розваг, а транспортні засоби, які нею пересуваються, – не віртуальні, а цілком реальні. Тож ціна легковажності може бути надто високою.

Під час шкільних навчань педагоги та правоохоронці постійно розповідають учням про необхідність дотримання Правил дорожнього руху. Зараз, коли тривають канікули просимо батьків нагадувати дітям про правила безпеки на дорозі. І в жодному разі супроводжуючи неповнолітніх, самі не порушуйте ПДР, перетинаючи вулиці на заборонний сигнал світлофора, перебігаючи дорогу поза межами пішохідних переходів тощо.

А купуючи транспортні засоби своїм дітям переконайтеся, що вони знають Правила дорожнього руху та дотримуються їх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *