ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада Львова дала старт будівництву на території Шевченківського гаю

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 10 серпня, Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького надали функції замовника та дозвіл на проектування й будівництво об’єктів інфраструктури на його території. Відповідне рішення прийняли під час засідання виконавчого комітету, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Була затверджена стратегія розвитку музею. Щодо нових об’єктів будівництва, то ми говоримо про сучасний інформаційно-освітній центр, фондосховище та адміністративний корпус», – зазначила начальниця управління культури Львівської міськради Наталія Бунда.

Відтак своїм рішенням виконком дозволив керівництву Шевченківського гаю розробити проект організації території музею, передбачивши можливість відновлення діяльності Свято-Іванівської Лаври Студійського Уставу УГКЦ. І на основі нього напрацьовуватимуть проекти будівництва адміністративного корпусу музею, фондосховища та супутньої інфраструктури.

Також Наталія Бунда зауважила, що будівництво освітнього центру у Шевченківському гаю планують розпочати ще цього року, а завершити – у 2019 році.

Загалом всі заплановані об’єкти у Шевченківському гаю хочуть збудувати до 2021 року. Фінансуватимуть всі роботи коштом бюджету розвитку Львова.

Теперішню адмінбудівлю у Шевченківському гаю, яку збираються вивільнити, передадуть монастирю Свято-Іванівської Лаври Студійського Уставу УГКЦ.

Нагадаємо, що намір збудувати візит-центр (інформаційно-освітній центр) на території Музею народної архітектури та побуту  вул. Чернеча Гора, 1 (народна назва – «Шевченківський гай») викликав у Львові широкий резонанс. Через намір зводити візит-центр в «Шевченківському гаю» поліція відкривала кримінальне провадження.

Також нещодавно біля Шевченківського гаю розпочали облаштовувати автостоянку на 49 місць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *