ОСТАННІ НОВИНИ

«Ми до тебе доберемось». Львівський журналіст розповів детальніше про погрози та їхню можливу причину

Соломія Головіна

|

Редактор львівського інтернет-видання Leopolis.news Андрій Болкун сьогодні, 10 серпня, під час прес-конференції розповів детальніше про погрози на свою адресу, зауваживши, що пов’язує їх із низкою публікацій про  роботу «Суспільного телебачення». Про це передає з місця події кореспондент Львівського порталу.

 

Як він розповів, із 28 червня по 1 липня на його Facebook-сторінку почали надходити повідомлення із погрозами з різних акаунтів. Зокрема, журналісту надіслали фотоколаж зі зображенням його закривавленого обличчя та дописами «Ми не  забули. Ми до тебе доберемось», «Це  буде не просто фото».

Андрій Болкун зазначив, що всього йому надійшло до п’яти таких повідомлень із погрозами.

«Приходили й інші тексти, але вже без фотографій, пов’язані з тим, що я нібито неправдиво щось написав. Хоча жодного слова неправди я намагаюся не писати ніколи в житті», – зауважив журналіст.

Він пов’язує появу погроз із низкою публікацій про відкриття кримінального провадження через зловживання працівниками «Суспільного телебачення» та про багатомільйонні виплати підлеглим Зураба Аласанії.

«Відразу, коли з’явилися мої матеріали на Facebook-сторінці, почалася дискусія, звинувачення в необ’єктивності, перекручуванні інформації. До речі, зі мною дискутував і сам гендиректор Аласанія, а потім видалився з друзів… Тому, мені здається, що, можливо, це пов’язано з тим, що я говорив про ті проблеми чи зловживання, які існують на «Суспільному телебаченні». Але знову ж таки це тільки версія, яка, на мою думку, є досить вірогідною», –  сказав Андрій Болкун.

Отож, 13 липня він написав заяву у Галицький райвідділ поліції, однак відомості за його заявою не внесли до ЄРДР. Тому Андрій Болкун звернувся у Галицький районний суд, який 23 липня виніс рішення, зобов’язавши правоохоронців внести відомості про злочин до ЄРДР і провести досудове розслідування за заявою журналіста. Галицький райвідділ поліції не вжив необхідних заходів і вчора Андрій Болкун ще раз звернувся у поліцію з проханнями виконати ухвалу суду.

«Здивований, невже важко згідно із процедур відкрити провадження і визначити що це було?! Бо неприємно дивитися на всі ці речі і читати такі слова. Можливо це якась забавка, можливо залякування, але якби ж це просто на вулиці обзивався якийсь ідіот. А  це ж треба створити акаунт, попрацювати над фотографією…Я роблю свою роботу, а поліція має робити свою», – наголосив Андрій Болкун.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *