ОСТАННІ НОВИНИ

З окупованого Криму пішла остання мережа західних готелів

Олена Карп'юк

|

Остання в Криму західна мережа готелів Best Western Hotels & Resorts вийшла з анексованого півострова у зв’язку з чинністю санкцій. Про це пише «Укрінформ», передає Львівський портал.

 

Про те, що з Криму пішла остання західна мережа готелів заявило видання «Reuters», посилаючись на двох співробітників севастопольського готелю.

«Американська компанія Best Western Hotels & Resorts, остання західна мережа готелів, представлена в Криму, пішла (з півострова – ред.) через санкції, запроваджені після анексії українського регіону Росією», – йдеться у повідомленні.

Готель все ще працює, проте не як частка бренду Best Western. Тепер на сайтах бронювання готель позиціює себе як Sevastopol Hotel and Spa.

Як зазначає видання, інші великі західні бренди, серед яких – McDonald’s Corp і Radisson Hotels, вже пішли з Криму після анексії 2014 року.

Генеральний директор компанії Best Western Hotels & Resorts відмовився коментувати ситуацію, переадресувавши всі питання до власника або оператора готелю, оскільки Best Western не володіє або не управляє готелями, а має систему франчайзингу, згідно з якою власники або оператори готелю платять за право використовувати бренд, маркетинг і службу підтримки.

Один зі співробітників компанії повідомив Reuters, що франчайзингова угода з готелем у Севастополі завершилася в жовтні минулого року через санкції.

Відхід Best Western з Криму наочно демонструє той факт, що навіть після запровадження санкцій США і ЄС західні інвестори все ще продовжували вести бізнес в Криму. Проте компаніям все-таки доводиться залишати півострів через санкції, які передбачають заборону на інвестиції до Криму. Санкції також блокують проведення бізнес-операцій з фігурантами чорних списків і забороняють західним компаніям переміщати свої активи через кримські банки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *