ОСТАННІ НОВИНИ

У лісництві на Яворівщині зрізали дерев на чверть мільйона гривень

Олена Карп'юк

|

На території Немирівської селищної ради Яворівського району самовільно зрізали 49 дерев. Про це Львівському порталу повідомили у Державній екологічній інспекції Львівщини.

 

В ході перевірки на території Немирівського лісництва Яворівського ДЛГП «Галсільліс» екологи виявили незаконну рубку 49 сосен та дубів. Розмір заподіяної шкоди внаслідок цього становить понад 255 тисяч гривень.

Всі матеріали перевірки працівники Держекоінспекції скерували у поліцію.

Нагадаємо, нещодавно Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив Держаудитслужбі, ДФС, Держгеокадастру та Національній поліції перевірити лісові господарства.

Також Верховна Рада прийняла закон про збереження українських лісів та попередження незаконного вивезення необроблених лісоматеріалів. Законопроект №5495 у другому читанні і вцілому підтримали 234 народні депутати.

Як повідомляв Львівський портал, під час дії мораторію на вирубування лісу, в обхід не тільки національного законодавства, а й регламентів і сертифікацій ЄС, український ліс рубають і вивозять такими темпами, що за чотири роки його експорт до країн ЄС зріс на 75%, перевищивши позначку в мільярд євро у 2017 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *