ОСТАННІ НОВИНИ

Контрабанда українського лісу. Гройсман доручив перевірити лісгоспи

Дарина Смеречанська

|

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив Держаудитслужбі, ДФС, Держгеокадастру та Національній поліції перевірити лісові господарства щодо незаконної вирубки лісу та реалізації лісоматеріалів. Про це він заявив на засіданні уряду, передає «Дзеркало тижня».

 

“Я підписав звернення до генпрокурора про такі правопорушення”, – сказав він.

Гройсман додав, що звернеться до НАБУ, оскільки за такими порушеннями стоять конкретні прізвища”.

“Пропоную, щоб ми прийняли рішення уряду про наступне – Держаудитслужба, ДФС, Держгеокадастр, Національна поліція почали перевірки господарської діяльності всіх лісгоспів України”, – сказав він.

За його словами, необхідно перевірити наявність накладних у лісогосподарських підприємств та їх зміст. Також уряд звернеться до іноземних партнерів в Євросоюзі, щоб дізнатися обсяги ввезеного лісу-кругляка в інші країни.

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла закон про збереження українських лісів та попередження незаконного вивезення необроблених лісоматеріалів. Законопроект №5495 у другому читанні і в цілому підтримали 234 народних депутата.

Як повідомляв Львівський портал, під час дії мораторію на вирубування лісу, в обхід не тільки національного законодавства, а й регламентів і сертифікацій ЄС, український ліс рубають і вивозять такими темпами, що за чотири роки його експорт до країн ЄС зріс на 75%, перевищивши позначку в мільярд євро у 2017 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *