ОСТАННІ НОВИНИ

З боржників аліментів на Львівщині стягнули понад 57 мільйонів гривень

Вероніка Рой

|

Станом на 27 липня 2018 року територіальними відділами державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області стягнуто 57 млн 333 тисяч гривень заборгованості по аліментах на користь понад 20 тисяч дітей. Про це сьогодні, 2 серпня, під час прес-конференції розповів начальник Відділу контролю за виконанням рішень головного управління юстиції у Львівській області Ігор Титла, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, станом на кінець липня цього року в органах виконавчої служби перебуває майже 15 тисяч виконавчих документів про стягнення аліментів.

«З метою реалізації першого пакету законодавчих ініціатив «Чужих дітей не буває» державними виконавцями до боржників аліментів вживаються заходи щодо  винесення постанов про обмеження права користування певними видами діяльності. І хотів би зазначити, що фактично у всіх виконавчих провадженнях по заборгованості більше шести місяців державними виконавцями винесені всі постанови щодо обмеження боржника виїзду за кордон, обмеження права керування транспортних засобів тощо. Також державними виконавцями було подано до суду справи стосовно 298 людей, які оголошені в розшук по боржниках, з них 223 справи були задоволені», – розповів Ігор Титла.

Також він зазначив, що на теренах Львівської області створено 30 мобільних виконавчих груп.

«За результати діяльності виконавчими групами було описано та арештовано 77 об’єктів нерухомого майні, 13 транспортних засобів та 7 об’єктів іншого рухомого майна на загальну суму майже 2, 5 млн гривень», – додав Ігор Титла.

Нагадаємо, що з 29 серпня 2018 року в Україні розпочинає діяти Другий пакет законодавчих ініціатив «Чужих дітей не буває».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *