ОСТАННІ НОВИНИ

Як десантники змагалися у Всеукраїнському чемпіонаті з багатоборства

Вероніка Рой

|

У неділю, 29 липня, у Львові неподалік пам’ятника Т. Г. Шевченку відбувся ІІ-й Всеукраїнський чемпіонат з функціонального багатоборства серед підрозділів Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні фізичної культури і спорту Львіської ОДА.

 

Урочисте відкриття чемпіонату розпочалось із підняття прапору України та десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Цю почесну місію надано представнику команди-переможця I-го Всеукраїнського чемпіонату з функціонального багатоборства майору Дмитру Солошенку – начальникові фізичної підготовки та спорту 25-тої окремої повітряно-десантної бригади, учаснику АТО і головному старшині 80-тої окремої десантно-штурмової бригади, кавалеру ордену «За міжність» ІІІ ступеня, учаснику АТО – Олександру Кліщу.

Багатотисячні глядачі побачили, як змагались понад 100 учасників за звання найсильнішої команди десантно-штурмових військ, на унікальній кросфіт-арені просто неба. Серед них: Дніпровська 25-та окрема повітряно-десантна бригада, Миколаївська 79-та окрема десантно-штурмова бригада, Львівська 80-та окрема десантно-штурмова бригада, 81-ша окрема аеромобільна бригада, яка базується в зоні АТО, Житомирська 95-та окрема десантно-штурмова бригада та Житомирський 199-тий навчальний центр ДШВ.

Під час змагань атлети виконали три комплекси вправ, у яких показали свої фізичні якості. Глядачі спостерігали з особливим захопленням виконання комплексу вправ: кидки медболу в мішень, віджимання на низькорівневих кільцях, махи гирею двома руками, ривок гантелі, трастер з ящиком, станова тяга зі 120 кілограмовою штангою, присідання з сандбегом на плечах, жим з грудей стоячи, носки до перекладини, фронтальні бурпі через ящик, підтягування на перекладині, перенос йоку на різну дистанцію, прес з медболом, гребля та багато інших.

Українські десантники зі запалом та жагою до перемоги показали запеклу боротьбу та унікальні рекорди, які назавжди залишаться у пам`яті гостей та жителів Львівщини.

Перше місце та титул найсильнішої команди у ІІ-му Всеукраїнському чемпіонаті з функціонального багатоборства вибороли атлети Житомирської 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Другу сходинку посіла команда 79-ої бригади з Миколаєва, а третє виборола Львівська 80-та окрема десантно-штурмова бригада ЗСУ.

Довідково:

Житомирська 95-та окрема десантно-штурмова бригада почала формуватись 12 грудня 1992 року.

З березня 2014 року військовослужбовці 95 окремої десантно – штурмової бригада стали на захист державного суверенітету та територіальної цілісності України від зовнішнього втручання ворога.

Особовим складом 95 бригади було здійснено найдовший РЕЙД в світовій історії війн, а саме 470 кілометрів, з них 170 кілометрів по тилах ворога. В ході Рейду було знищено 3 ворожі блокпости, а також створено коридор для виходу з оточення підрозділів кількістю 3000 осіб та понад 250 одиниць техніки.

Особовий склад приймав участь у звільненні міст Слов’янськ, Краматорськ, Лисичанськ та інших населених пунктів Донецької та Луганської областей.

Понад 150 військовослужбовців частини є кавалерами ордену «За мужність» та понад 50 лицарями ордену «Богдана Хмельницького».

Фото: управління фізичної культури і спорту Львівської ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *