ОСТАННІ НОВИНИ

Розплата за фінансування Самопомочі? Садовий майже вшестеро переплатив Коломойському за хлор

Олена Жолкевська

|

ЛКП «Львівводоканал» закупило рідкий хлор для знезараження води в АТ «Дніпроазот», власником якого відомий український бізнесмен Ігор Коломойський. При цьому Львівводоканал заплатив найвищу ціну за одну тонну хлору з-поміж інших українських підприємств. Про це йдеться у внутрішніх документах тендеру, за яким Дніпроазот продавав хлор різним містам України, що є у розпорядженні Львівського порталу.

 

У своєму листі керівникам водоканалів України від 20 липня цього року АТ «Дніпроазот» заявив, що готовий продавати рідкий хлор власного виробництва за 47 208 грн за одну тонну (з урахуванням ПДВ) при повній оплаті.

Втім згідно з офіційними даними тендеру, Львівводоканал заплатив 66 900 грн за одну тонну хлору. Тоді як, наприклад, Київводоканал купив одну тонну всього лише 12 280 грн, що було найнижчою ціною з-поміж усіх 20 учасників тендеру. Друге і третє місця за дешевизною придбаного хлору посіли водоканали Харкова і Дніпра, які заплатили, відповідно, по 15 880 грн та 31 000 грн за тонну.

Загалом Львівводоканал придбав у Дніпроазоту 52 тонни хлору за 3 478 800 грн.

Львівський портал намагався отримати офіційний коментар Львівводоканалу щодо закупівлі хлору за завищеною ціною, однак зв’язатися з підприємсвтом так і не вдалося.

Зазначимо, українські ЗМІ неодноразово писали, що партію «Самопоміч», лідером якої є міський голова Львова Андрій Садовий, міг фінансувати саме Ігор Коломойський. Відтак завищена майже вшестеро вартість рідкого хлору для ЛКП «Львівводоканал», вірогідно, може бути пов’язана саме із цим.

Саме АТ «Дніпроазот» є єдиним в Україні заводом із виготовлення рідкого хлору для знезараження води. Однак 19 червня цього року він припинив свою діяльність через здорожчання природного газу, який є сировиною для виробництва і складає близько 80% у вартості його продукції.

Нещодавно Дніпроазот запрацював, але лише на 10% від своєї потужності. І в вівторок, 24 липня, його працівники пікетували Антимонопольний комітет України, вимагаючи від знизити ціну на газ, яка «вбиває» хімічну галузь. А це своєю чергою може призвести до колапсу із знезараженням води.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно у мерії запевняли, що жодних проблем із рідким хлором немає, і Львівводоканал забезпечений всіма необхідними реагентами для очистки води.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *