ОСТАННІ НОВИНИ

На Золочівщині перепоховали загиблих у битві під Бродами вояків-дивізійників

Олександр Косик

|

У неділю, 22 липня, на військовому меморіальному цвинтарі біля села Червоне Золочівського району відбулося урочисте перепоховання воїнів-дивізійників, які полягли у битві під Бродами у липні 1944 року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Віддати шану полеглим прийшли ветерани, духовенство, представники молодіжних організацій, громадськість.

«Сьогодні маю честь звертатись до чисельної громадськості зі словами шани до наших вояків. Наші воїни віддали найцінніше – життя, за Українську державу. Вони боролися за українську церкву, українську мову, за те, щоб їхні діти, онуки, щоб ми з вами жили у могутній, процвітаючій, великій державі. Сьогодні ворог знову зазіхає на нашу незалежність. Ми її боронимо, ми, на превеликий жаль, несемо втрати, але дуже важливо, що у цій боротьбі ми, українці, – єдині, ми разом з усім цивілізованим світом. Ми розбудовуємо державу тут, у рідному краї: нові школи, дитячі садочки, дороги – це все робимо ми з вами. І цей стабільний курс важливо зберегти. Переконаний, що український прапор майорітиме і у Севастополі, і в Донецьку, і в Луганську. Тому що ми – єдиний, синьний, нездоланний народ, тому що ми пам’ятаємо, а наша пам’ять – наш хребет, наша віра – це наш стержень, наша культура – це наша душа» , – наголосив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський.

Священики відправили поминальне богослужіння за військовиками, які полягли на полі бою під час «Бродівського оточення». У момент захоронення у честь полеглих воїнів пролунав військовий салют.  Також присутні поклали квіти до символічних таблиць біля каплиці на території кладовища.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *