ОСТАННІ НОВИНИ

Минула доба на Донбасі пройшла без втрат

Олександр Косик

|

Минулої доби інтенсивність бойових дій в районі проведення операції Об’єднаних сил зменшилася, але разом з тим противник не відмовився від застосування під час обстрілів наших опорних пунктів забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Українські військові тримають ситуацію під повним контролем. Про це повідомляє РНБО, передає Львівський портал.

 

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 15 ворожих обстрілів. У тому числі двічі противник застосовував міномети калібру 82 мм, випустивши по наших позиціях 9 мін.

Підрозділи Збройних Сил України 6 разів відкривали вогонь у відповідь.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Луганський напрямок

Минулої доби зафіксовано 4 прицільних ворожих обстріли.

Російсько-окупаційні війська, не припиняючи спроб розхитати обстановку поблизу Кримського, двічі, на початку та наприкінці доби, обстріляли його захисників з гранатометів та стрілецької зброї.

По одному разу під обстріл потрапили наші військовослужбовці на позиціях біля Причепилівки та Майорська. Бойовики застосовували гранатомети, а також великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю відповідно.

Донецький напрямок

Зафіксовано 11 прицільних обстрілів з боку противника.

З початку доби російсько-терористичні війська вдалися до обстрілу з гранатометів та стрілецької зброї захисників Авдіївки. Також наші опорні пункти поблизу цього міста потрапили під обстріл з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ще два рази ввечері.

Двічі за добу – зранку та ввечері – були обстріляні позиції підрозділів Об’єднаних сил під Лебединським, причому якщо вранці йшлося про застосування бойовиками великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, то ввечері противник, окрім цього, застосував гранатомети різних типів та заборонені домовленостями 82-мм міномети.

Міномети цього ж калібру, а також гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю противник задіяв під час вечірнього обстрілу українських військових під Талаківкою.

Провокативний вогонь різної інтенсивності протягом світлої пори доби російсько-терористичні війська вели поблизу Павлополя, Широкиного, Пісків та Красногорівки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *