ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині за корупцію оштрафували 20 посадовців

Юлія Шпак

|

На Львівщині за корупцію покарано 20 посадовців. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

 

Зазначається, що упродовж 2018 року Червоноградською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судами 25протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією.

«Серед зловмисників – одинадцять посадовців шахт «Червоноградська» та «Великомостівська» та інших відокремлених підрозділів ДП «Львіввугілля», начальник колони Львівсько-Волинського воєнізованого гірничорятувального загону, три депутати Червоноградської міської ради, депутат Жовківської районної ради, депутат Жовківської міської ради, два депутати Куликівської селищної ради, державний реєстратор речових прав на нерухоме майно Рава-Руської міської ради, колишній посадовець Сокальської райдержадміністрації та інші», – йдеться у повідомленні.

Зазначені адмінправопорушення стосуються порушення вимог фінансового контролю, зокрема, несвоєчасного подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч.1 ст.172-6 КУпАП) та несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані (ч.2 ст.172-6 КУпАП).

За результатами розгляду цих протоколів 20 осіб визнано винними та накладено стягнення у вигляді штрафів.

Окрім цього, Червоноградською місцевою прокуратурою, в порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції», у органи влади та місцевого самоврядування скеровано 9 подань з вимогою усунення порушень вимог антикорупційного законодавства, за наслідками розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 20 посадовців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *