ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні зафіксували новий випадок дифтерії: захворів 11-річний хлопчик

Юлія Шпак

|

В Україні зафіксували четвертий випадок захворювання на дифтерію в Україні. Новий випадок виявлено у Чернігівській області. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України.

 

«До Центральної районної лікарні Ніжинського району 13 липня госпіталізовано 11-річного хлопчика із набряком шиї та підозрою на дифтерію. Дитина хворіла вдома протягом 5 днів. Постраждалому ввели протидифтерійну сироватку. Стан дитини важкий, хлопчик знаходився в реанімації. Згодом його направили в обласну реанімації», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в селище, де проживає хлопчик, виїжджала команда епідеміологів, яка провела обстеження контактних осіб, оцінить загрози та визначить, чи потрібно вживати додаткові заходи, наприклад, профілактичне лікування чи щеплення.

Додамо, що єдиний спосіб захиститися від дифтерії і попередити розвиток небезпечних ускладнень – вакцинація для дітей і ревакцинація для дорослих (кожні 10 років).

МОЗ рекомендує якнайшвидше зробити необхідні щеплення проти дифтерії. Якісна та безпечна вакцина є в усіх регіонах України, і надається безоплатно як для дітей, так і для дорослих.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Київській області на дифтерію захворів 15-річний підліток.

Більше про симптоми дифтерії та ускладнення від неї можна прочитати тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *