ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні зареєстрували третій випадок дифтерії

Вероніка Рой

|

В Україні зареєстровано третій випадок захворюваності на дифтерію. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

 

«У Київській області на дифтерію захворів 15-річний підліток. Діагноз підтверджений лабораторно. Дитині ввели протидифтерійну сироватку, її стан стабільний, зараз вона перебуває в інфекційному відділенні Київської обласної дитячої лікарні м. Боярка», – йдеться у повідомленні.

У відомстві додають, що у разі захворювання на дифтерію необхідним є введення антитоксичної протидифтерійної сироватки (ПДС), яка нейтралізує дію дифтерійного токсину.  В Україні достатня кількість вакцин та протидифтерійних сироваток.

«МОЗ України рекомендує якнайшвидше зробити необхідні щеплення проти дифтерії дітям і дорослим. Якісна та  безпечна вакцина є в усіх регіонах України, і надається безоплатно як для дітей, так і для дорослих. Водночас, рівень вакцинації проти дифтерії залишається низьким – лише половина українських дітей отримала захист третьою дозою вакцини АКДП у віці 18 міс. минулого року, і менше половини дорослих», – зазначають у МОЗ.

Дифтерія — вакцинокерована інфекція. Єдиний спосіб захиститися від дифтерії і запобігти розвитку небезпечних ускладнень — вакцинація для дітей і ревакцинація для дорослих. МОЗ рекомендує якнайшвидше зробити щеплення проти дифтерії дітям, які пропустили його за календарем вакцинації, вчасно вакцинувати дітей за графіком,  згідно з календарем профілактичних щеплень, а також нагадує про обов’язкову  ревакцинацію дорослих від дифтерії кожні 10 років.

Більше про симптоми дифтерії та ускладнення від неї можна прочитати тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *