ОСТАННІ НОВИНИ

Як курсанти Академії сухопутних військ готуються до військового параду на честь 27 річниці Незалежності

Олександр Косик

|

Традиційно 24 серпня на головній площі країни будуть проведені урочисті заходи з нагоди найбільшого державного свята – Дня Незалежності України. Звісно, не обійдеться воно і без військового параду, участь в якому візьмуть й курсанти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі академії.

 

Цьогоріч до Києва поїдуть два парадні розрахунки. Один з них очолюватиме начальник факультету ракетних військ і артилерії, лицар ордена Богдана Хмельницького ІІІ ст. полковник Ярослав Весельський. Другим командуватиме начальник Інституту морально-психологічного забезпечення полковник Сергій Скрипник.

Щоденно курсанти відточують свою майстерність на стройовому плацу Національної академії, присвячуючи декілька годин на день стройовій підготовці, щоб гідно представити свій навчальний заклад.

Нагадаємо, в Україні вперше відзначили День Незалежності 16 липня 1991 року на честь прийняття Декларації про державний суверенітет України. А після прийняття «Акту проголошення незалежності України» 24 серпня 1991 року дату святкування змінили. Відповідно, з 1992 року День Незалежності України святкують щорічно 24 серпня.

Варто зазначити, що перший військовий парад за часів незалежності був проведений у 1994 році. У 2010-2013 роках паради в столиці не проводились, проте відновити традицію вдалось у 2014 році. 2015 року на річницю Незалежності був організований Марш незалежності. У 2016 році Хрещатиком промарширували студенти військових ВНЗ, бійці АТО, добровольці та відбувся парад техніки. А в 2017 році в урочистому заході взяли участь військовослужбовці держав-партнерів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *