ОСТАННІ НОВИНИ

ДП «Укрспирт» опинилося на межі зупинки і банкрутства через штрафні санкції, - в. о. директора

Лаврентій Дубич

|

ДП «Укрспирт» опинилося на межі зупинки і банкрутства через штрафні санкції. Про це в ефірі 112 каналу заявив в. о. директора підприємства Юрій Лучечко, інформує офіційний сайт компанії.

 

«Робота підприємства фактично паралізована з 29 числа, це 5000 працівників. Це підприємство, яке генерує 750 млн акцизного податку щомісяця, яке в топі платників податків, державна монополія. Виконавче провадження, яке було відкрито в 2016 році, і нами, юристами ДП «Укрспирт», в касаційному порядку, рішення, яке було підставою для накладання цих штрафних санкцій, було скасовано, повернуто на попередній розгляд, призвело до того, що зараз підприємство фактично на стадії зупинки, і як наслідок, банкрутства», – сказав він.

Ю.Лучечко зазначив, що мова йде про стягнення, накладені на підприємство, які зумовлені неузгодженими податковими нарахуваннями 2012 – 2014 років, за які ні один чиновник не поніс відповідальності.

«Ми не здатні відправляти на експорт запаси зерна і сировини, тобто газу, і фактично ті кошти, які були нами акумульовані, ми заплатили в якості авансових платежів за газ і зерно і працюємо на цих залишках, забезпечуючи внутрішнього виробника спиртом… Якщо так станеться, що сьогодні-завтра підприємство зупиниться, будуть збої в постачанні, це одразу позначиться на платежах до бюджету», – додав він.

Нагадаємо, 2 червня цього року Державна виконавча служба заарештувала рахунки державного підприємства «Укрспирт» у рамках примусового стягнення з компанії штрафів на суму майже 186 мільйонів гривень.

Також як повідомляв Львівський портал, 19 квітня 2018 року у Великому Любіні, що на Львівщині, урочисто запустили оновлений спиртзавод, який простоював шість років.

Як відомо, на Львівщині не працювало 8 із 11 спиртзаводів, які колись були провідними джерелами наповнення місцевих бюджетів. Частину із них довели до банкрутства, а устаткування порізали на металобрухт за борги. Серед непрацюючих заводів були такі, де громади зберегли увесь цикл виробництва й очікували волі керівництва ДП «Укрспирт», аби відновити роботу, щоб отримати можливість акумулювати значні кошти на потреби громад. Серед них – Великолюбінський спиртзавод. Детальніше про це читайте у статті Львівського порталу: «Великолюбінський спиртзавод: порізати на брухт не можна залишити».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *