Виконавча служба арештувала рахунки «Укрспирту»

Юлія Шпак

|

Державна виконавча служба заарештувала рахунки державного підприємства «Укрспирт» у рамках примусового стягнення з компанії штрафів на суму майже 186 мільйонів гривень. Про це повідомляють у прес-службі підприємства.

 

У відомстві зазначають, що стягнення накладені на  підприємство  обумовлені  неузгодженими податковими нарахуваннями 2012 – 2014 років, за які жодний посадовець не поніс відповідальності.

«Департамент держвиконслужби отримав дублікат виконавчого листа з метою стягнення штрафних санкцій у критичній для ДП «Укрспирт» сумі незважаючи на неузгодженість податкового зобов’язання по рішенням щодо застосування фінансових санкцій на загальну суму майже 187 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Також держпідприємство повідомляє, що ДП «Укрспирт» у судовому порядку скасувало рішення за якими було накладено стягнення, але всупереч цим рішенням Вищого Адміністративного Суду накази про стягнення були прийняті до впровадження.

З метою забезпечення проведення виконавчих дій, 24 травня цього року  державним виконавцем винесено Постанову про арешт коштів боржника, якою накладено арешт на всі банківські рахунки ДП «Укрспирт».

Окрім цього зазначається, що накладенням арешту на майно державного підприємства відкрито прямий шлях до банкрутства ДП «Укрспирт».

«Адже погасити нараховану фіскальною службою неузгоджену суму штрафних санкцій є неможливим. Як наслідок – буде повністю знищено спиртову галузь країни, що призведе до невідворотних негативних наслідків: відсутність надходжень до державного бюджету зі сплати акцизного податку та інших обов’язкових платежів», – додають у держпідприємстві.

Державне підприємство спиртової та лікеро – горілчаної промисловості «Укрспирт» у своєму складі налічує 41 виробничий майданчик загальною виробничою потужністю  понад 30 мільйонів декалітрів на рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *