ОСТАННІ НОВИНИ

Львівелектротранс хоче відмовитися від тролейбуса №10

Олена Карп'юк

|

Керівництво ЛКП «Львівелектротранс» звернулося до управління транспорту Львівської міської ради з пропозицією тимчасового відмовитись від обслуговування тролейбусного маршруту №10 (вул. Ряшівська — Університет), а вивільнені тролейбуси залучити до роботи на маршрутах № 2, 9, 12. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Як зазначив керівник відділу розвитку ЛКП «Львівелектротранс» Ігор Могила, відновлення руху тролейбусів на маршруті №10 буде доцільним після купівлі нового рухомого складу, набору нових водіїв та реконструкції контактної мережі на перехресті вул. Виговського — вул. Любінська з влаштуванням повороту ліворуч з вул. Виговського на вул. Любінську (в напрямку центру).

«Крім того, пасажири, що користуються тролейбусним маршрутом №10, не відчують жодної незручності, оскільки за такою ж трасою курсує автобусний маршрут №2А, який обслуговується комунальним перевізником ЛК „АТП-1“. Він також забезпечує перевезення усіх пільгових категорій пасажирів. Після тимчасового припинення курсування тролейбуса №10 на автобусному маршруті №2А додадуть два автобуси», – пояснив Ігор Могила.

Відтак тролейбус №10 курсуватиме у Львові включно до 8 липня.

Нагадаємо, у Львові планують відремонтувати дев’ять тролейбусних ліній, а також прокласти дві нові – від вул. Дж. Вашингтона до вул. Медової Печери; від вул. Є. Патона до вул. Городоцької.

Також у березні Львівська міськрада підписала угоду з ЄБРР щодо отримання 17 млн євро на закупівлю нових тролейбусів, реконструкцію депо та модернізацію контактних мереж.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *