ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти оголосили збір підписів за відставку Садового

Дарина Смеречанська

|

У Львові ГО «Народна дія» розпочала збір підписів за відставку міського голови Львова Андрія Садового. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила громадська активістка Ірина Юзик, передає Львівський портал.

 

«Мер Львова Андрій Садовий вперто не вирішує проблеми із нищенням історико-архітектурної спадщини та загалом хаосом містобудування у нашому місті. Під його керівництвом видаються все нові дозволи на зведення новобудов, у тому числі на землях історико-культурного призначення. Вперто не виконуються рішення суду, що вступило в законну силу, щодо призначення земель в історичному ареалі як земель історико-культурного призначення, а не житлової та господарської забудови (рішення суду є наслідком наполягання і співпраці саме громадського сектору з прокуратурою міста). Закриваються очі на забудови, зведені без жодного документа; не було знесено жодного самобуду навіть за наявності рішення суду;  місту загрожує транспортний та інфраструктурний колапс: вже сьогодні у старих мікрорайонах часто трапляються провали ґрунтів через жахливий стан каналізації і старих колекторів; кількість автомобілів зростає шаленими темпами, тоді як не створюються нові паркомісця, натомість кожний вільний клаптик землі забудовується черговим новобудом. Ніхто з високопосадовців львівської мерії не поніс відповідальності за трагедію на Грибовицькому сміттєзвалищі. Проблема ромів у Львові не помічалася і не вирішувалася львівською міською владою не один рік, тепер трапилася непоправна трагедія – загинула людина. За 13 років керування містом нинішнього мера не було збудовано жодної школи, жодного нового дитячого садочка (лише відкрито кілька нових груп). А також ліквідовано всі комунальні стоматології», – написала вона.

Відтак ГО «Народна дія» розпочала на площі Ринок,1 збір підписів за відставку мера Львова. Підписи будуть оформлені як місцева ініціатива та передані депутатському корпусу Львівської міської ради.

Як повідомляв Львівський портал, громадські активісти 18 червня оголосили протестне голодування під стінами Львівської міської ради і вимагали у міського голови Андрія Садового взятися за незаконні забудови.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *