ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині двоє лікарів стали першими лідерами за кількістю підписаних декларацій

Олена Карп'юк

|

На Львівщині триває реалізація медичної реформи, і вже майже 600 тисяч мешканців підписали декларації зі сімейними лікарями. Також в області з’явились перші медики, які лідирують за кількістю підписаних декларацій. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

На території Львівщини лідерами у підписанні декларацій стали сімейний лікар сільської лікарської амбулаторії села Рудники Олег Стецишин, із яким підписали 1992 декларації, а також сімейний лікар амбулаторії загальної практики сімейної медицини міста Миколаїв Зоряна Добушовська (1400 декларацій).

«Така кількість декларацій, на мою думку, є результатом кількох складових. Це – сильна команда, яка мене підтримує і розуміє важливість реформи, друге – довгий стаж роботи на дільниці та довіра населення до мене. Не менш важливою є інформаційна робота серед населення, яку проводять у районах. Зокрема роз’яснення, що це має значення для села, зокрема ті села, де є фельдшерсько-акушерські пункти. Якщо буде організована громада, яка підписуватиме декларації з лікарем амбулаторії, до якої вони територіально відносяться, то є шанс зберегти фельдшерсько-акушерські пункти», – розповів Олег Стецишин.

«Відтепер пацієнт має контактний телефон лікаря, з яким уклав декларацію, адже він зазначається у бланку декларації, який залишається у пацієнта. Цього раніше не було. Відтак зараз проконсультувати пацієнта можна і телефоном», –зазначила Зоряна Добушовська.

Нагадаємо, для того щоб обрати свого лікаря, потрібно взяти паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон, прийти до фахівця та підписати з ним декларацію. Для обрання лікаря дитині (педіатра) необхідно взяти ще свідоцтво про її народження. Дитину приводити необов’язково. Декларацію з лікарем в цьому випадку підписує один із батьків або інший законний представник дитини.

Підписати декларацію можна лише в медзакладах, що підключені до електронної системи. Вони матимуть наліпку «Тут можна обрати свого лікаря».

Лікар або представник медзакладу (медсестра, працівник реєстратури) введе ваші дані в електронну систему. Після чого на ваш мобільний надійде СМС із кодом, який потрібно повідомити працівнику закладу. Декларацію роздруковують із електронної системи, ви перевіряєте правильність внесених даних та підписуєте її у двох примірниках, один із яких забираєте зі собою.

До обов’язків вашого лікаря входить: лікування та обстеження, призначення необхідних аналізів, направлення до профільних спеціалістів, вакцинація, профілактика захворювань, видача рецептів, медичних довідок та лікарняних листків.

Як повідомляв Львівський портал, найактивніше укладають декларації у Моршині, Бориславі, Червонограді, Трускавці, а також у Дрогобицькому, Яворівському, Старосамбірському, Сколівському та Городоцькому районах Львівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *