ОСТАННІ НОВИНИ

Як на Львівщині проходить фестиваль «Зашків»

Юлія Шпак

|

У селі Зашків Жовківського району триває дванадцятий традиційний фестиваль «Зашків», який приурочили до 127-ї річниці від дня народження полковника ОУН Євгена Коновальця. Цьогоріч фестиваль відбувається під гаслом «Джерело духу». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

«Мені приємно, що Міністерство молоді та спорту на відкритому конкурсі з проектів національно-патріотичного виховання в черговий раз підтримало наш фестиваль. Адже рік від року він стає все більшим, кращим та дужим. Сьогодні ми маємо багато спортивних викликів. Ми маємо величезну спортивну подію в країні агресора та людей, які досі вважають, що спорт поза політикою, що треба забути анексію Криму, окупацію частини Донецької та Луганської областей і забути все для чого жив і боровся Євген Коновалець, людина, яка прославила Зашків, цю землю і яка боролася за Україну, за її соборність. Ми повинні кожного дня пам’ятати про те, що поки наша земля не буде звільнена від останнього російського окупанта, наша боротьба буде тривати. Вважаю, що такі заходи, як цей фестиваль, повинні розвиватись і продовжуватись», – зазначив Державний секретар Міністерства молоді та спорту України Олег Немчінов.

В межах фестивалю вже відбувся бардівський вечір біля ватри, велопробіг «Від Степана до Євгена», показ військової техніки, футбол босоніж, показові виступи вихованців кінологічного навчального центру західного регіонального управління Державної прикордонної служби України. А також виступ оркестру Національної академії сухопутних військ та вітальна програма від колективів Жовківського району та села Зашків.

Також для учасників фестивалю запланована вечірня музична програма на великій сцені. Завершиться фестиваль у неділю, 17 червня, молитвою за Україну.

Нагадаємо, що метою фестивалю «Зашків» є формування патріотичної позиції, розвиток принципів громадянського суспільства, української ідентичності, вдосконалення тіла та духу, стимуляція молоді до здорового способу життя.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *