ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати не змогли встановити мораторій на самовільну забудову житлом автостоянок

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 7 червня, через брак голосів депутати Львівської міської ради не змогли встановити мораторій на зміну цільового призначення земельних ділянок, аби підприємці не забудовувати їх житлом. Про це передає кореспондент Львівського порталу з сесійного засідання.

 

Згідно з проектом рішення, Львівська міська рада мала заборонити змінювати цільове призначення землі, яка перебуває в оренді, використовуються без відповідних договорів про оренду, а цільовим призначенням її є обслуговування автостоянок (парковок).

Цим рішенням у Львові мали заборонити самовільну забудову житловими будинками землі, що призначена для облаштування й обслуговування парковок.

Під час обговорення питання депутати зауважували, що проект рішення є «сирим» і має досить поверхневий характер. Зокрема, вони наголошували, що мораторій потрібно встановлювати на конкретний період часу.

Також депутати наголошували, що, висунувши таке питання на розгляд сесії, міський голова Львова Андрій Садовий перекладає всю відповідальність саме на депутатський корпус, адже виконавчий комітет жодних подібних рішень не приймав. А ініціатором рішення щодо введення мораторію був сам Андрій Садовий.

Проект рішення щодо мораторію також передбачав, що містобудівні умови та обмеження на такі земельні ділянки Львівська міська рада видаватиме виключно для зведення об’єктамів інженерно-транспортної інфраструктури.

Зазначимо, про заборону будівництва житла на земельних ділянках, які підприємці беруть під облаштування парковок, у Львові заговорили на початку травня цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *