ОСТАННІ НОВИНИ

Стало відомо, хто замінить звільнених завідувачів перинатального центру

Соломія Григор'єва

|

Минулого тижня з Львівського обласного перинатального центру було звільнено чотирьох медиків – головного лікаря та трьох заступників через те, що вони не виконували своїх посадових обов’язків. На їх місця вже знайшли заміну. Про це сьогодні, 30 травня, під час зустрічі з журналістами розповіла директорка департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Є нарікання від маси людей, за що звільнили висококласних лікарів. Зокрема Ігор Прокопів  – висококласний акушер-гінеколог є так би мовити за сумісництвом. На сам перед він був заступником головного лікаря з лікувальної роботи. В функції заступника головного лікаря з лікувальної роботи безпосередньо входить організація моніторингу обігу наркотичних середників у медичному закладі. Виготовлення ліцензій – безпосередній обов’язок начмеда. Коли я вчергове запитувала у нього, чому немає ліцензій, чи де є запас медикаментів, який має бути при запуску перинатального центру, він мені відповідав, що цим має займатись провізор. Але це не робота провізорів. І такі питання були до всіх завідувачів», – пояснила позиіцію обласної адміністрації Ірина Микичак.

Особливі превенції директорка департаменту охорони здоров’я також мала до завідувача реанімації.

Станом на зараз відомо, що І.В. Прокопів та І. Я. Ковальчук (екс-завідувач акушерсько-фізіологічним відділенням) готові працювати рядовими лікарями.

«Наскільки я знаю з вчорашньої розмови із звільненими завідувачами, зокрема Ковальчуком і Прокопівим, вони будуть писати заяви на відновлення на роботу і керівник перинатального центру готовий їх працевлаштувати на посади рядових лікарів», – додала керівниця департаменту.

Також Ірина Микичак розповіла про нових осіб, які очолюватимуть ці посади у перинатальному центрі. Завідувачем акушерсько-фізіологічного відділення призначений Олександр Сімкін. Завідувачем відділення анестезіології та реанімації обрали Дмитра Мітюріха. На місце заступника головного лікаря з медичної частини станом на зараз людина ще не призначена, але працівники вже між собою узгодили кандедатуру, що готова взяти на себе цю відповідальність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *