ОСТАННІ НОВИНИ

Поліцейському-хабарнику, що вимагав 5 тисяч доларів, обрали запобіжний захід

Соломія Григор'єва

|

Військова прокуратура Західного регіону розповіла деталі у справі правоохоронця-хабарника, якого 26 травня затримали «на гарячому», передає кореспондент Львівського порталу.

 

«25 травня 2018 року до військової прокуратури Західного регіону надійшло інформування про те, що службові особи Сихівського відділу поліції вимагають неправомірну вигоду від доньки потенційного підозрюваного у справі «навмисне вбивство» за перекваліфікацію дій її батька на статтю 118 ККУ, що дозволить йому отримати покарання не пов’язане з позбавленням волі. 26 травня, перебуваючи на території обласної лікарні Львівської області після підписання всіх процесуальних документів по кримінальному провадженню, неправомірна вигода була отримана оперуповноваженим Сихівського відділу поліції у розмірі 5 тисяч доларів США. Після огляду місця подій і вилучення грошових коштів, вказаного оперуповноваженого було затримано в порядку статті 208 ККУ. Наступного дня йому було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3. Ст. 368 ККУ», – розповів сьогодні, 29 травня, на брифінгу начальник слідчого управління прокуратури регіону Наріман Сулейманов.

Вчора, 28 травня, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 140 тисяч гривень.

Варто розуміти, що в кожному кримінальному провадженні задіяна ціла група слідчих, тому прокуратурою зараз відпрацьовуються всі слідчі цього відділу поліції. Загалом це 7 осіб, з яких потенційними підозрюваними можуть бути 2.

«Всі ми розуміємо, що оперуповноважений не приймає рішень про кримінальному провадженню, а виконує доручення слідчого. Його діями повністю керувало керівництво Сихівського відділу поліції.  Зараз ми виручили мобільні телефону, документи, чернетки в кабінетах слідчих. Після їх відпрацювання буде вирішуватись питання про повідомлення про підозру іншим особам», – додав прокурор.

Також Наріман Сулейманов зазначив, що не може розповісти про деталі вбивства, яке власне й фігурує у справі хабарництва, але зазначив, що це резонансна справа, яка мала місце у Львові на початку цього року.

Додамо, що підозрюваному правоохоронцю загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *