ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби на Донбасі поранення отримали двоє українських захисників

Юлія Шпак

|

Протягом минулої доби двоє наших захисників були поранені. Один – внаслідок ворожого обстрілу, інший – внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої під час виконання інженерних заходів. Стан здоров’я обох військовослужбовців оцінюється як задовільний. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі Національної безпеки України.

 

Луганський напрямок

Минулої доби відзначено 20 обстрілів з боку противника. Найбільше загострення спостерігалося в районі Зайцевого, Новотошківського та Новозванівки.

Під обстрілом зі ствольної артилерії, забороненої Мінськими домовленостями, чотири рази опинилися наші опорні пункти в районі населених пунктів Зайцеве та Новотошківське. У бік наших військових було зроблено 66 артилерійських пострілів калібру 122 мм.

Під вогонь мінометів калібру 120 та 82 мм потрапили наші позиції знову ж в районі Зайцевого та Новотошківського, а також поблизу Кримського, Луганського, Новолуганського та Світлодарська.

Окрім того, противник активно обстрілював наші опорні пункти з  гранатометів та стрілецької зброї різних типів та калібрів.

Загалом у бік наших військових було випущено понад 120 мінометних мін різних калібрів.

О 17:40 минулого дня, бойовики російських окупаційних адміністрацій,  цинічно порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, вкотре відкрили вогонь по  населеному пункту Зайцеве. На житловий сектор селища впало 27 артилерійських снарядів. Втрати та руйнування уточнюються. Підрозділи Об’єднаних сил надають допомогу місцевому населенню.

Донецький напрямок

Зафіксовано 38 ворожих обстрілів, переважно зі стрілецької зброї,  великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів.   Найбільшу активність противник проявляв у районі Авдіївки, Марїнки, Водяного та Широкиного. Також  ворожий вівся вогонь в напрямку наших опорних пунктів в районах населених пунктів Верхньоторецьке,   Гнутове, Кам’янка, Невельське, Опитне, Павлопіль, Піски,  Піщевик та шахта Бутівка.

У районі Пісків противник застосував міномети калібру 82 мм. У бік наших військових було випущено 8 мін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *