ОСТАННІ НОВИНИ

За розбещення неповнолітньої на екс-артиста балету Львівської опери відкрили ще одну справу

Дарина Смеречанська

|

У четвер, 3 травня, в львівському помешканні екс-соліста Львівської Опери Миколи Санжаревського правоохоронці провели черговий обшук. Слідчі дії пов’язані з новими звинуваченнями на адресу Санжаревського. Окрім фінансування сепаратистів із самопроголошених республік «ЛНР/ДНР», львівського артиста підозрюють у розбещенні неповнолітніх. Про це повідомляє zaxid.net.

 

Інформацію про нові звинувачення підтвердили у прес-службі головного управління Національної поліції у Львівській області. Йдеться про відкриття кримінальної справи за ст. 156 КК України – «вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку».

У прес-службі прокуратури Львівської області також підтвердили, що Миколу Санжаревського підозрюють у вчиненні злочину, пов’язаного із «порушенням сексуальної свободи».

«Справді вчора у мене вдома відбувся обшук. Я до цього ставлюся із розумінням, оскільки інформація, яка з’явилася 16 квітня, дуже скандальна. Тому я підтримую дії поліції щодо перевірки обставин», – розповів Микола Санжаревський.

Санжаревський також спростував чутки про своє затримання, які з’явилися у деяких ЗМІ протягом останньої доби: «Мене ніхто не затримував. Я проживаю у Львові і перебуваю на повному контакті зі слідчими. Це все тягнеться вже два місяці і от знову якийсь новий «ба-бах!», але я готовий чекати, скільки треба до з’ясування істини».

Своєю чергою адвокатка Санжаревського Юлія Колодій відмовилась прокоментувати будь-які деталі справи свого підзахисного, наполягаючи на презумпції невинності.

Нагадаємо, інформацію про сепаратистські погляди соліста оприлюднила журналістка з Одеси Олена Добровольська. Вона опублікувала скріни зі сторінок з соцмереж Санжаревського, де видно, що він поширює інформацію антиукраїнського характеру та підтримує незаконну владу на окупованих територіях.

У стінах Львівської опери Львівському порталу підтвердили, що колектив вже давно знає про антиукраїнські погляди Миколи Санжаревського, проте жодних дій щодо цього не вживалось.

Згодом керівництво Львівського театру опери та балету імені Соломії Крушельницької звернулося до Служби безпеки України та прокуратури стосовно Санжаревського.

Коли розгорівся скандал довкола Миколи Санжаревського, він перебував поза межами України. На прохання Львівського порталу прокоментувати скандальну інформацію про себе, М. Санжаревський відповів: «Після повернення в Україну та відвідування відповідних інстанцій на кшталт СБУ я надам коментар».

Згодом Служба Безпеки провела у помешканні Санжаревського обшуки.

Станом на 28 лютого Микола Санжаревський не числитьсясеред артистів Львівського оперного театру, адже був звільнений «за власним бажанням».

Також додамо, що, окрім сепаратизму,  Миколу Санжаревського звинувалити у розбещуванні неповнолітньої дівчини. Цю інформацію зокрема підтвердив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *