ОСТАННІ НОВИНИ

Львів може отримати сміттєвий кредит на 25 мільйонів євро наприкінці травня

Соломія Головіна

|

Кредитну угоду із Європейським банкком реконструкції та розвитку для реалізації проекту поводження з твердими побутовими відходами у Львові планують укласти вкінці травня. Про це сьогодні, 4 травня, на прес-конференції повідомив директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Оформлення кредитної угоди відбудеться після засідання кредитного комітету, яке відбудеться вкінці травня. Всі документи вже готові…», – сказав він.

Як пояснив Вадим Ноздря, комплексний «сміттєвий проект» включає чотири компоненти: рекультивацію полігону в Грибовичах, будівництво комплексу переробки побутових відходів на вулиці Пластовій, влаштування нового санітарного регіонального полігону, влаштування міських центрів збору відходів. Водночас він додав, що цей проект є комплексним і мають одночасно реалізовуватися всі його компоненти.

«Я підкреслюю те, що він є комплексним, тому що реалізувати якийсь окремий компонент, не реалізовуючи іншого відповідно до домовленосте, які маємо з банками і донорами цього проекту, включаючи грант від Європейського фонду, фактично є неможливим. Ми зобов’язані одночасно рухати всі компоненти проекту», – наголосив Вадим Ноздря.

Як повідомляв Львівський портал, на останньому сесійному засіданні Львівської міської ради депутати погодили кредит на рекультивацію Грибович і зведення сміттєперобного заводу. Мова йде про 25 млн євро кредиту від ЄБРР, терміном на 13 років.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *