ОСТАННІ НОВИНИ

Орест Печенко заперечує, що його фірма привласнила під забудову частину землі сусіда-підприємця

Наталя Дуляба

|

Член виконавчого комітету Львівської міської ради Орест Печенко спростовує інформацію про те, що ТзОВ «Спецавтобаза громадського харчування», співзасновником якого він є, самовільно привласнила під будівництво частину землі сусіда-підприємця на вул. Під Голоском, 2. Про це Орест Печенко заявив у коментарі Львівському порталу.

 

Як стало відомо Львівському порталу, під час зведення офісного будинку на вул. Варшавській, 201 забудовник зайняв частину отриманої земельної ділянки під парковку приватного підприємця, який працює поруч зі самим будівництвом – на вул. Під Голоском, 2. Співзасновником забудовника офісів, ТзОВ «Спецавтобаза громадського харчування», є сам Орест Печенко.

Львівський портал подає повний коментар Ореста Печенка щодо земельного конфлікту на вул. Під голоском, 2:

«Я справді є одним із засновників цього підприємства (ТзОВ «Спецавтобаза громадського харчування», – ред). Наскільки мені відомо, з нашого боку є всі дозвільні документи , в тому числі й дозвіл від Шевченківської райадміністрації на облаштування будівельного майданчика, який природно, що виходить  за межі самої території забудови. Кран розміщений на будівельному майданчику, є дозвіл на порушення благоустрою, є сплачені всі необхідні платежі у Шевченківську райадміністрацію.

Підприємець (Ігор Грабинський, – ред.) цей паркінг оформив після того, як був наданий дозвіл на будівельний майданчик. Про цей паркінг я дізнався буквально недавно, а сам будмайданчик там (вул. Варшавська, 201, – ред.) розташований вже більше року.

Щодо надання дозволу на парковку в місці, де є будмайданчик, в мене виникають запитання. Від пана Грабинського я не отримував жодного дзвінка, він ні разу до мене не звертався. Із ким саме він говорив, мені зараз важко сказати.

Наскільки я розумію, йому (Ігорю Грабінському – ред.) погодили цю парковку у 2018 році, а обгороджений майданчик і сам дозвіл на його облаштування був виданий Шевченіквською райадміністрацією близько року тому, адже саме будівництво триває близько року.  Коли управління транспорту видавало дозвіл на паркінг, то воно б мало перевірити наявність інших активностей на цій ділянці.

Будівельний майданчик – це є тимчасова річ. Там добудують, заберуть кран, майданчика не буде. А людям ще жити поряд, треба мати добросусідські стосунки. На жаль, так чомусь не виходить. Але вже є, як є, це – річ досить філософська. Та якщо бути об’єктивним, то повторюсь: будівельний майданчик був облаштований ще рік тому.

Самі землі під офісним центром належать підприємству за договором оренди. Повірте, що там все законно. Скажу вам більше, що коли надавалися містобудівні умови та обмеження, я ще не був членом виконкому, тому стосунку до їхньої видачі я не мав. У нас навіть була Держархбудінспекція з перевіркою. Тому там все є згідно з чинним законодавством.  Нема в чому мене звинувачувати у даній ситуації», – пояснив Орест Печенко.

Також він надав Львівському порталу копію дозволу ТзОВ «Ваш білий дім» (підрядник будівництва офісної будівлі на вул. Варшавській, 201, – ред.) на облаштування будівельного майданчика із порушенням об’єктів благоустрою. Документ видала Шевченківська райадміністрація 15 січня 2018 року.

Натомість як зазначав Львівському порталу приватний підприємець Ігор Грабинський, який працює поруч зі самим будівництвом – на вул. Під Голоском, 2, він підписав із управлінням транспорту Львівської міської ради договір про використання земельної ділянки для облаштування парковки 17 січня 2018 року, тобто на два дні пізніше, ніж Шевченківська райадміністрація видала дозвіл на розміщення будмайданчика на вул. Варшавській, 201.

Хоча водночас Ігор Грабинський надав Львівському порталу копію листа Шевченківської райадміністрації до ТзОВ «Спецавтобаза громадського харчування» та ТзОВ «Ваш білий дім» від 4 квітня цього року. У ньому йдеться про те, що адміністрація провела обстеження і встановила, що забудовник самочинно облаштував будмайданчик поза межами його орендованої ділянки. Відтак  ТзОВ «Спецавтобаза громадського харчування» та ТзОВ «Ваш білий дім» зобов’язали привести межі будмайданчика на вул. Варшавській, 201 у відповідність до договору оренди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *