ОСТАННІ НОВИНИ

На спорткомплекс на Сихові Садовий хоче отримати із держбюджету 30 млн грн

Олена Карп'юк

|

У Львівській міськраді сподіваються отримати із держбюджету 30 млн грн спів фінансування на будівництво спортивного комплексу на просп. Червоної Калини, що на Сихові. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської міськради.

 

«В межах будівництва спортивного комплексу на Сихові ми  хочемо збудувати великий амфітеатр, який буде вміщати понад 2,5 тис глядачів, а це дуже важливо для проведення міжнародних різних заходів, які підтримуються європейськими федераціями. Ми собі поставили дуже амбітну ціль, аби збудувати цей комплекс і зробити це все достатньо швидко. У цьому році ми повинні почати перший етап робіт, тим більше ми очікуємо підтримку з боку Уряду, мова йде про 30 млн гривень, ми подали вже документи», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Також він видав розпорядження щодо створення робочої групи, яка буде системно моніторити процес будівництва спорткомлексу на Сихові.

Як повідомляв Львівський портал, 10 квітня виконком Львівської міськради перейменував майбутній спорткомплекс на Сихові на палац спорту, аби отримати співфінансування з держбюджету.

Орієнтовна вартість будівництва спорткомплексу становить близько 200 мільйонів гривень.

Нагадаємо, нещодавно виконком міської ради затвердив містобудівну документацію для зведення спортивного комплексу на просп. Червоної Калини.

Спорткомплекс на Сихові будуватимуть за проектом-переможцем всеукраїнського архітектурного конкурсу. Його авторами є Віктор Кудін, Ольга Рябова, Михайло Карнаухов та Надія Бесараб.

В умовах конкурсу було передбачено, що спорткомплекс повинен мати чотири окремі криті зали для регбі, гандболу, баскетболу та волейболу, критий басейн для водного поло та блок адміністративно-господарських приміщень. Окрім цього, комплекс можна буде використовувати і для катання на лижах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *