ОСТАННІ НОВИНИ

Рада підтримала «церковне звернення» до Патріарха Варфоломія

|

Депутати Верховної Ради України підтримали постанову щодо звернення Президента України Петра Порошенка до вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної церкви в Україні. За відповідне рішення проголосувало 268 народних обранців, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Зауважимо, що вихідці із одіозної «Партії Регіонів», що сьогодні у парламенті представляють фракцію «Опозиційного блоку», намагалися блокували трибуну ВРУ, аби зірвати голосування.

Розігнали «опоблоківців» під крики: «Ганьба»!

«Єдина помісна православна церква в Україні – це правильний крок до внутрішньої консолідації нації. Крок до врегулювання проблем, які виникають у сфері державно-церковних та релігійно-суспільних відносин», – заявив після голосування народний депутат Ігор Васюник.

Водночас, за даними системи голосування Рада, 36 парламентарів (головно з фракції «Опоблоку») проголосували проти такого рішення. Цікаво, що один депутат із фракції «Самопоміч» – Альона Бабак – утрималася під час голосування.

Як повідомляв Львівський портал, Петро Порошенко виступив із ініціативою написати звернення до Варфоломія І щодо проголошення Єдиної Помісної Автокефальної Церкви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *