ОСТАННІ НОВИНИ

Гичка проти Ван Доеверен. Обрано керівника обласної клінічної лікарні

Соломія Головіна

|

Комісія з визначення директора Львівської обласної клінічної лікарні рекомендувала на посаду очільника медзакладу діючого керівника Михайла Гичку. За його кандидатуру проголосувало 8 членів комісії. Про це з місця подій передає кореспондент Львівського порталу.

 

Також додамо, що на цю посаду був ще один кандидат – колишня заступниця М. Гички Наталія Ван Доверен. Однак, члени комісії вирішили визнати її непретендентом через те, що вона не подала повного пакету документів на конкурс. А саме йдеться про оригінал довідки МВС про наявність або відсутність судимості, витяг з єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, та підтвердження декларації про доходи.

Після оголошення результатів голосування Михайло Гичка подякував за довіру. Він також розповів про плани на 2018-2019 роки, наголосивши, що планується завершення реконструкції та введення в експлуатацію акушерського корпусу, створення банку грудного молока, модернізація хірургічного відділення №2 і №3: дооснащення сучасним обладнанням та спеціалізування високотехнологічних операцій. Також він похвалився, що за 3 роки вдалося залучити 90 млн позабюджетних коштів.

Своєю чергою Наталія Ван Доверен обурилась результатами засідання, назвавши їх виборами без вибору.

«Мені дуже соромно і боляче, що після того, як ми зробили дві революції, після такої кількості пролитих сліз і крові, при наявності відкритого фронду з агресором-Росією, ми спостерігаємо путінські вибори в самому серці України з найгіршим сценарієм – вибори однієї особи. Ви знаєте, як працював Путін: Навального усунули кримінальними справами, Нємцова вбили. В моєї ситуації потенційного конкурента, мене, усунули заздалегідь заведеною сфальсифікованою кримінальної справою», – сказала жінка.

Вона зауважила, що замовником цієї ситуації є Михайло Гичка і його «посіпаки», і висловила сподівання, що обласні депутати під час голосування на сесійному засіданні не підтримають його кандидатури.

Нагадаємо, Михайло Гичка є сватом народного депутата України від БПП Богдана Дубневича: його син Назарій Гичка одружений на доньці одіозного львівського бізнесмена і торік він посів друге місце у списку найбагатших медиків України.

Наталія Ван Доеверен свого часу, коли вона була заступницею Михайла Гички у Львівській обласній клінічній лікарні, на тлі непростих стосунків з керівництвом її ім’я фігурувало у скандалі із хабарем: у 2016 році її підозрювали у вимаганні у пацієнтки 6 тис. грн. На переконання самої лікарки, це була – спланована провокація проти неї. З її слів випливає, що головний лікар Львівської обласної клінічної лікарні Михайло Гичка знав про майбутнє затримання своєї заступниці на хабарі і тому раптово пішов у відпустку.

«… Понеділкова нарада адмінкорпусу здивувала лише тим, що дуже показово і зненацька пішов у відпустку керівник установи Гичка М. М… Кожного разу, коли затримували лікарів ЛОКЛ, головний лікар був як ангел тут же… І всі затримання завершились відсутністю кримінальних справ. А тут відпустка. Вранці. Зненацька. Наука, знаєте… жертв потребує… Академія ж державного управлінні при самому Президентові. Тільки, якщо пам’ять мені не зраджує, починав вчитися ще у 2011 р. в Академії держуправління… Може, з «класу в клас» не переводили?.. Як в медінституті свого часу у 1982…», – писала вона про цю ситуацію у Facebook.

Вже цього року під час засідання суду свідок резонансної справи Дмитро Бадьора зізнався у брехливих свідчення щодо хабарництва Наталії Ван Доеверен, мовляв, його слова про давання хабара Наталії ван Доеверен є неправдою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *