ОСТАННІ НОВИНИ

70% пасажирів Львівелектротрансу – пільговики

Наталя Дуляба

|

Через відмову приватних перевізників Львова безкоштовно возити пенсіонерів сьогодні у ЛКП «Львівелектротранс» 70% від усього пасажиропотоку становлять пільговики. Про це Львівському порталу повідомив заступник директора із економічних питань ЛКП «Львівелектротранс» В’ячеслав Кокошко.

 

«Кількість пільговиків, яких ми перевозимо, сьогодні збільшилась із 65% до 70%. Це пов’язано з тим, що маршрутні таксі, крім комунальних, більше не возять пенсіонерів безкоштовно. Відповідно, вони пішли до нас», – розповів В’ячеслав Кокошко.

За офіційними даними, протягом 2017 року «Львівелектротранс» перевіз більше 85 мільйонів пасажирів, серед яких 56,2 мільйона осіб – пільговики. Натомість місто компенсувало підприємству лише 38% вартості всього пільгового проїзду.

Зазначимо, у Львові хочуть підняти вартість проїзду в електротранспорті до 5 гривень. У зв’язку з цим з 1 по 14 березня 2018 року у міськраді тривали консультації з громадськістю.

Втім також сьогодні, 2 квітня, у Львівській міськраді відбудеться громадське слухання щодо недоцільності підняття вартості проїзду у міському електротранспорті без обґрунтування тарифу перевезень та стратегії розвитку ЛКП «Львівелектротранс».

Нагадаємо, сьогодні загальна вартість проїзду в електротранспорті становить 3 грн, для студентів та учнів – 1,50 грн. Такий тариф у Львові встановили 1 вересня 2017 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *