ОСТАННІ НОВИНИ

Служба автомобільних доріг Львівщини минулого року не спромоглася використати майже 11 млн грн, – документи

Олена Жолкевська

|

Служба автомобільних доріг у Львівській області у 2017 році не використала більше 6 мільйонів гривень лише бюджетних коштів, виділених урядом за бюджетними програмами загального та спеціального фондів. Про це йдеться у відповіді в.о. керівника Державного агентства автомобільних доріг України Славоміра Новака на запит народного депутата України Ігоря Васюника, копія якої є у розпорядженні Львівського порталу.

 

Зокрема, на початку 2017 року Службі автомобільних доріг Львівщини було спрямовано 256 млн грн із загального фонду державного бюджету на покращення стану автомобільних доріг загального користування в області. Із них майже 5,5 мільйонів служба не використала.

Також на початку минулого року зі спеціального фонду державного бюджету України Службі автомобільних доріг у Львівській області на розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування було спрямовано 775 225 грн, з яких служба не використала майже 750 тис. грн.

Окрім цього, Славомір Новак повідомив про суму невикористаних Службою автомобільних доріг у Львівській області так званих небюджетних коштів – грошей, залучених у попередні роки під державні гарантії. Відтак у довідці про спрямування коштів згідно постанови Кабміну від 29.03.2017 року № 303 «Деякі питання використання у 2017 році коштів, залучених у попередні роки під державні гарантії Державним агентством автомобільних доріг» йдеться про те, що з ліміту коштів на суму 390 млн грн у 2017 році служба не використала майже 5 мільйонів.

Відтак умовна загальна сума коштів, виділених Службі автомобільних доріг у 2017 році та не використаних нею, становить майже 11 мільйонів гривень.

Загалом із 12 бюджетних програм по всій Україні (шість за рахунок загального фонду та шість за рахунок спеціального фонду держбюджету) цілком були використані кошти лише на одну: «Покращення стану автомобільних доріг загального користування за маршрутом Львів-Тернопіль-Умань; Біла Церква-Одеса-Миколаїв» – 800 млн грн.

Окрім цього, в розрізі всієї України з 4 918 858,200 тис. грн, спрямованих на виконання боргових зобов’язань за запозиченнями, залученими державою або під державні гарантії на розщвиток мережі автомобільних доріг загального користування (спецфонд держбюджету), не використано 16 316,185 тис. грн. А з 3 717 400,000 тис. грн, спрямованих на розвиток автомагістралей та реформу дорожнього сектору (кошти позик міжнародних фінансових організацій, спецфонд держбюджету), не використано 1 978 364,185 тис. грн.

У документі також зазначено, що на бюджетні програми «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на україно-польському кордоні» та «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на україно-угорському державному кордоні» видатки у межах встановлених призначень в обсягах 47 083,2 тис. грн та 100 000 тис. грн відповідно не здійснювалися.

Раніше Львівський портал повідомляв, скільки коштує один кілометр відремонтованої дороги в Україні.

Окрім цього, ми інформували, що відразу чотири ремонти доріг Львівщини потрапили у список 10 найдорожчих контрактів 2017 року в Україні (із найдорожчою вартістю одного кілометру шляху): при цьому гарантійні терміни експлуатації на Львівщині чи не найменші в країні.

Також Львівський портал повідомляв, що непрозорість проведення тендерів на виконання дорожніх робіт призводить до того, що державні кошти «розпилюють» між собою три монополісти, які фактично займаються перекачуванням мільярдів бюджетних грошей, а на їх рахунках «осідає» не менше 15% виграних тендерів.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *