ОСТАННІ НОВИНИ

Савченко оголосила голодування

Дарина Смеречанська

|

Нардеп Надія Савченко під час судового засідання щодо обрання їй запобіжного заходу заявила, що із сьогоднішнього дня розпочинає голодування. Про це повідомляє «112 канал».

 

Нардеп нагадала про своє голодування у російській в’язниці.

“Я виходжу на голодування з сьогоднішнього дня і показую ще раз усім невіруючим, бо я так само, як і в російських в’язницях, знаходжуся під камерами. І тільки у ворога є докази, що я голодувала 83 дні і 6 днів сухої голодовки. Тепер будуть такі докази і в української влади”, – наголосила вона.

Нагадаємо, що 22 березня під час засідання Верховна Рада України дала добро на скасування недоторканості, затримання та арешт Надії Савченко. Згодом Савченко оголосили про підозру.

Як повідомляв Львівський портал раніше, 15 березня 2018 року Генеральний Прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання на нардепа Надію Савченко. Савченко підозрюють у підготовці терактів у сесійній залі Верховної Ради. За словами Юрія Луценка, слідство має докази того, що вона планувала знищити бойовими гранатами дві ложі, а за допомогою автоматів добивати тих, хто виживе.

Нагадаємо, 2 березня 2015 року, Президент України Петро Порошенко присвоїв народному депутату України, члену делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи Надії Савченко звання «Герой України. «Надія є символом незламності українського духу та героїзму, символом того, як треба захищати і любити Україну. Символом нашої перемоги», – заявив тоді Президент.

Надія Савченко очолила список партії «Батьківщина» на парламентських виборах 2014 року, ставши народним депутатом. 20 грудня 2016 року Савченко виключили з фракції «за діяльність несумісну з програмними засадами і принципами діяльності партії та фракції у Верховній Раді України».

Також зазначимо, що в серпні 2016 року нардеп оголошувала голодування на знак протесту проти бездіяльності української влади у питанні звільнення полонених.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *