ОСТАННІ НОВИНИ

У будинку-пам'ятці архітектури в центрі Львова почали незаконно вибивати стіни

Катерина Родак

|

У підвалі будинку на вул. Саксаганського, 3 проводять незаконні роботи, що можуть призвести до нищення будинку-пам’ятки архітектури. Про це повідомив  заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко у Facebook.

 

Водночас, за повідомленням міськради Львова, міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення підготувати листи у всі силові органи щодо незаконних робіт у підвалі цього будинку.

«У підвалі будинку на вул. Саксаганского, 3 працівники намагалися порушити конструкцію між поверхами, власне вибити двері. Ці дії вдалося зупинити. Також на місце події було викликано поліцію. Сьогодні вранці ми комісійно були на місці. Там був збитий замок та встановлений новий замок, щоб не допустити проникнення в підвал», – розповів Андрій Москаленко.

За словами Лілії Онищенко, начальника управління охорони історичного середовища ЛМР, з інформації, яку надало ЛКП, власником приміщень в підвалі, де проводять незаконні роботи, скоріш за все є особа на прізвище Сандул. Саме це прізвище фігурує у більшості справ щодо незаконних робіт в будинках-пам’ятках архітектури.

«Майстри, які проводили роботи у приміщенні підвалу на вул. Саксаганського, 3, ніяких дозвільних документів нам не показали. Також там демонтовані стіни, які очевидно є несучими – там була шахта ліфта і вони демонтували ці стіни.

З інформації, яку нам надало ЛКП, власником тих приміщень, де проводяться роботи, є, скоріш за все, особа на прізвище Сандул. Це прізвище фігурує у більшості справ щодо незаконних робіт в будинках-пам’ятках архітектури», – розповіла Лілія Онищенко.

Нагадаємо, що прізвище Сандул повзяане із так званою «аферою стліття» у Львові. На Ірину Сандул та Ірину Малькову записана величезна кількість майна, що незаконно вибула з комунальної власності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *