ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з’явиться новий комунальний перевізник

Катерина Родак

|

У Львові створять нове комунальне автотранспортне підприємство – АТП №2. Відповідне рішення сьогодні, 9 лютого, погодив виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

АТП №2 буде закуповувати цього року нові низькопідлогові автобуси. За словами керівника юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич, діюче АТП №1 не зможе здійснювати закупівлі у зв’язку із судовою тяганиною через борги перед ЛАЗом та арешт рахунків підприємства.

«Суть в тому, що сьогодні через рішення судів, арешт рахунків, арешт майна є заблокованою робота АТП №1. Ми хотіли би продовжити розвивати безпосередньо перевезення пасажирів транспортом. В бюджеті цього року передбачені кошти на придбання нових автобусів. Відповідно, це зараз не може бути зреалізовано», – зазначила головний юрист мерії.

Вона наголосила, що питання із боргами АТП №1 й надалі вирішуватиметься.

«Ми жодним чином не відкупляємось від виконань рішень судів. Очевидно, що ця ситуація буде  далі тривати. Ми плануємо проводити переговори. Минуле пленарне засідання завершилось тим, що ряд депутатів казали, що запропонують варіант вирішення проблеми. Сьогодні такого варіанту немає. Але ми повинні далі працювати. Заборгованість за придбані автобуси повинна бути погашена. Просто зараз обговорюється, в який спосіб це зробити», – зазначила Гелена Пайонкевич.

Вона уточнила, що автобуси АТП №1, згідно Податкового кодексу, передати новому АТП №2 не вдасться. На майбутній конкурс перевізників, за словами посадовиці, піде те підприємство, яке буде мати можливість відповідати конкурсним умовам.

Додамо, що остаточне рішення щодо створення АТП №2 буде приймати сесія Львівської міської ради, пленарне засідання якої відбудеться 15 лютого. Ухвала про створення нового АТП уже є в порядку денному сесії.

Нагадаємо, у Львові уже кілька тижнів патрульна поліція зупиняє автобуси АТП №1 та відправляє їх у парк підприємства без права здійснювати перевезення. Напередодні Міністерство юстиції оголосило увесь транспорт АТП №1 у розшук через непогашені борги перед Львівським автобусним заводом. Додамо, що питання про погашення боргів виносилось на минуле засідання Львівської міської ради, проте депутати не знайшли консенсусу і перенесли вирішення проблеми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *