ОСТАННІ НОВИНИ

Перинатальний центр потребує ще 122 мільйони. Гройсман пообіцяв допомогти з медобладнанням

Соломія Головіна

|

Сьогодні, 8 лютого, Прем’єр-міністр України Володимир Гроймсан в рамках робочого візиту до Львова відвідав Львівський перинатальний центр і проінспектував стан будівельних робіт. Водночас він пообіцяв допомогти з фінансуванням закупівлі обладнання. Про це з місця події повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

«Ще не минуло року, як я пообіцяв, що допоможу завершити роботи з будівництвом центру. Сьогодні вони вже завершені. Я дотримав свого слова», – констатував прем’єр.

Водночас Володимир Гройсман заявив, що держава допоможе із закупівлею обладнання для перинатального центру.

«Розумію, що потрібно буде готуватися до відкриття центру. Можливо, буде потрібна наша допомога, щоб закупити обладнання. Тут ми теж повинні допомогти», – зазначив він.

Також прем’єр наголосив, що Львівський перинатальний центр буде введений в експлуатацію до кінця березня.

«Добра новина в тому, що цей центр, який багато років був недобудований і не надавав допомогу дітям,  до кінця березня буде введений в експлуатацію», – наголосив він.

Своєю чергою, під час брифінгу заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак у коментарі журналістам повідомила, що на завершення робіт по перинатальному центру додатково потрібно 122 мільйони гривень.

«Сьогодні стоїть питання про кошти в районі 55 мільйонів гривень на закупівлю медобладнання, 67 мільйонів гривень нині потрібно на завершення реконструкції корпусу Б-3, тобто другої черги», – пояснила вона.

Нагадаємо, Львівський портал писав, що відкриття Львівського перинатального центру щоразу відтерміновують. Нещодавно з’явилася інформація, що його відкриють лише наприкінці лютого, а до цього двері закладу обіцяли відчинити для породіль з початку нового року.

На початку 2017 року уряд виділив на реконструкцію перинатального 45 мільйонів. Також повідомлялося про те, що потрібно ще 50 мільйонів на обладнання. Згодом Володимир Гройсман пообіцяв, що із держбюджету додатково виділять кошти на це.

Згодом заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк повідомив Львівському порталу, що у перинатальному центрі вже завершені будівельні роботи. Відкриття планується всередині березня.

Також повідомлялося, що відкриття перинатального центру гальмує поставка медобладнання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *