ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові перевірять екологічний стан району Знесіння

Катерина Родак

|

Район Знесіння у Львові перевірять щодо екологічного навантаження зі сторони промислових підприємств. Відповідне рішення сьогодні, 30 січня, ухвалила комісія з вирішення питань щодо розміщення об’єктів підвищеної небезпеки у мікрорайоні «Знесіння».

 

Як повідомили Львівському порталу у прес-службі Львівської мерії, сьогодні  відбулося засідання комісії.

«Під час сьогоднішнього засідання ми розглянули проблемні питання району «Знесіння» та пропозиції мешканців, зокрема щодо облаштування спортивних майданчиків на території дільниць, які припадають частково на Личаківський частково на Шевченківський райони.Домовилися про спільну співпрацю в частині аналізу промислових підприємств, які знаходяться на цій території, та їх впливу на навколишнє середовище. На наступний тиждень заплановано огляд нафтової бази «ОККО» щодо ознайомленням з її станом та функціонуванням», – розповів заступник міського голови Сергій бабак.

За його словами, наразі вже є  усна домовленість, що в нічний час, з 22.00 год. до 08.00 год, цистерни на цій ділянці залізниці перевозитися не будуть, адже це створює шум, заважає мешканцям нормально відпочивати.

«Тому домовилися, що «Львівська залізниця» спільно з керівництвом нафтобази відпрацює питання, щодо перевезення цистерн тільки в денний час – з 08.00 год ранку і до 22.00 год вечора», – уточнив він.

Окрім того, наголосив посадовець, на території району Знесіння проведуть аналіз загального щодо екологічного навантаження на нього з боку промислових підприємств, які там розміщені. При необхідності буде залучено до роботи фахові ліцензійні організації. Також ЛМКП «Львівводоканал» має провести обстеження підприємств, які здійснюють скиди в каналізаційну мережу у цьому районі.

Нагадаємо, 25 січня, на пленарному засіданні Львівської міської ради було прийнято ухвалу «Про вирішення питання щодо функціонування промислових об’єктів на території мікрорайону «Знесіння», у межах якої створено спеціальну комісію.

Додамо, що Львівська міська рада прийняла рішення про будівництво на території району Знесіння сміттєпереробного заводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *