ОСТАННІ НОВИНИ

Львівській «швидкій» бракує 70 водіїв

Соломія Головіна

|

У Львові не вистачає 70 водіїв для карет «швидкої». Про це під час свого звіту перед депутатами Львівської обласної ради повідомив генеральний директор КЗ ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимир Похмурський, передає Львівський портал.

 

За його словами, найбільшою проблемою є гостра нестача водіїв спеціалізованого транспорту.

«Тільки у Львові бракує 70 водіїв «швидкої», а це потенційно додатково плюс 18 бригад швидкої медичної допомоги. Інформація про наявні вакансії регулярно оновлюються у Центрі зайнятості та на рекрутингових сайтах. Однак низька зарплата і високі кваліфікаційні вимоги не дають підстав для оптимізму серед працюючих водіїв, особливо у Львові: приблизно половина – люди пенсійного віку», – зазначив він.

Водночас Володимир Похмурський додав, що з початку року звільнився 41 водій, а прийнято на роботу лише 26.

«Подібна тенденція спостерігається і в інших областях України… Понад 90 бригад мають у своєму складі лише одного медика», – додав він.

Нагадаємо, що комісія з питань охорони здоров’я Львівської обласної ради визнала роботу Володимира Похмурського незадовільною. Однак для того, щоб поставити медику «незадовільно» під час сесійного засідання у обранців не набралося необхідної кількості голосів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *